SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA PARACLISUL SPITALULUI MUNICIPAL DIN ARAD

În Duminica după Botezul Domnului, preotul Dan Magda, bolnavii şi personalul medical de la Spitalul Clinic Municipal Arad, Secţia Boli Cronice precum şi credincioşii din zonă care vin să se roage în paraclisul, purtând hramul ,,Sfântul Arhidiacon Ştefan”, au avut bucuria duhovnicească de a-l avea în mijlocul lor pe Înalt Preasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a oficiat aici Sfânta Liturghie arhierească.

În cuvântul de învăţătură, sub titlul ,,Lumina sărbătorilor sfinte” Îerarhul a tălmăcit pericopele Duminicii (Efeseni 4, Matei 4), legate de încheierea marilor praznice ale sfârşitului şi începutului de an, fiecare amintind evenimentele din planul lui Dumnezeu care prin însuşi acest fapt este providenţial, luminând calea împlinirii lui de către oameni, fiecare având darul său. ,,Dumnezeu este lumină şi oamenii tebuie să se poarte ca fii ai luminii care călăuzeşte mereu, sărbătorile creştine continuând să intensifice cât mai mult lumina din suflete şi să o răspândească în jur, spre câştigarea împărăţiei cerurilor (cf. Ioan 1 şi efeseni 5)”, a menţionat Înalt Preasfinţia Sa.

Aflat în imediata vecinătate a Centrului eparhial, imobilul care deserveşte unitatea spitalicească este proprietatea Arhiepiscopiei Aradului, construit în anul 1912, în timpul arhipăstoririi episcopului Ioan Ignatie Papp, pentru a servi ca internat diecezan al Şcolii de Fete. Situat în încintă, paraclisul existent aici este de aceiaşi vârstă cu spitalul şi, după anul 1990 a fost redat destinaţiei iniţiale, aceea de locaş de cult, fiind deservit de preoţii cu activitate social- caritativă care deservesc spitalele municipiului Arad. La fiecare început de an Înalt Preasfinţitul Timotei a inclus în itinerarul pastoral o vizită canonică la acest aşezământ legat dintru început  de eparhia arădeană. Pentru osteneală, dar şi pentru permanenta purtare de grijă, părintele Dan Magda, deservent al acestei unităţi sanitare, a mulţumit chiriarhului în nume personal al conducerii şi  al credincioşilor prezenţi.