SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA PARACLISUL CIMITIRULUI POMENIREA

În Duminica Tuturor Sfinţilor şi ziua de pomenire a Soborului Sfinţilor Apostoli, credincioşii bisericii “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“, paraclis arhiepiscopal în cimitirul “Pomenirea” din Municipiul Arad, au trăit momente de înalţare sufletească, prilejuite de oficierea Sfintei Liturghii arhiereşti de către Înaltpreasfinţitul Timiotei, Arhiepiscopul Aradului.

Înalt PreaSfinţia Sa a fost întâmpinat de preotul slujitor al bisericii, Ioan Pagubă ,și de  diaconul Caius Cuţaru, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, de un număr mare de credincioşi, dar şi de copiii care au primit binecuvântarea  arhierească în duminica în care s-a sărbatorit, ca în fiecare an, la 30 iunie,  Ziua Învăţătorului.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Timotei a vorbit despre sfinții Bisericii Creştine, despre apostolii Domnului în sobor, “mai întâi pe scaun sezători” , îmbrăcaţi cu putere de Sus, la Pogorârea Sfântului Duh şi despre sfinţii apostoli Petru şi Pavel, prăznuiţi cu o zi înainte. Părintele Arhiepiscop a făcut referire la toţi sfinţii împodobiţi cu cununile vieţii nepieritoare, însemnaţi în calendare sau ştiuţi numai de Dumnezeu, asemănaţi cu eroii necunoscuţi, căzuţi pe fronturile de luptă. Un moment de adancă emoţie a fost cuprins în cuvintele care au elogiat familia creştină, întemeiată pe învăţătura Mântuitorului, ”mica Biserică”, ce se cere consolidată prin  puterea dragostei, în legătura de iubire care a unit trăirile tuturor sfinţilor. În final, Înaltpreasfinţitul Timotei a adus un elogiu dăscalilor, la serbarea Zilei Învăţătorului, arătând imporanţa misiunii de învățător care, alături de preot, a înnobilat aşezămintele româneşti dintotdeauna, într-o curată trăire moral-creştină.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, preotul învăţător Ioan Pagubă a mulţumit chiriarhului pentru grija pe care o poartă permanent sfântului locaş şi pentru îndemnurile părinteşti înserate în cuvântul de învăţătură.

În după amiaza zilei Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei a efectuat o vizită canonică la Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad,  unde a oficiat slujba Vecerniei, în biserica cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel.