Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci la Arad

În Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a fost prezent în mijloul credincioşilor din Parohia Şega I din Arad, unde a săvârşit Sfânta Liturghie în fruntea unui sobor de preoţi şi diaconi.

La momentul rânduit, chiriarhul le-a vorbit celor prezenţi despre însemnătatea acestei duminici: ,,numirea Duminicii însăşi după Înălţarea Sfintei Cruci, arată sensul căii creştinului spre înălţarea sufletească prin orice faptă bună şi care dă mărturia despre credinţa fiecăruia.

Pentru lepădarea de sine, luarea crucii şi urmarea Mântuitorului dă pildă şi sfântul zilei Iosif cel Nou, mitropolitul şi ocrotitorul  Banatului, între sfinţii Bisericii Ortodoxe Române, pomenit astăzi. Aceasta este o mărturie de la înaintaşi pentru cei de astăzi spre a o lăsa generaţiilor viitoare care în aceste zile încep un an de şcoală cu binecuvântare cerească”, a mai menţionat chiriarhul locului.

Parohia Şega I sărbătoreşte în aceste zile 80 de ani de la târnosirea bisericii (17 septembrie 1933) de către episcopul Aradului Grigorie Comșa şi totodată  80 de ani de la înfiinţarea corului parohial. La sfârşitul Liturghiei s-a făcut parastas de pomenire pentru preoţii şi ctitorii acestei parohii, adormiţi în Domnul.