ÎNCEPUT DE AN ŞCOLAR LA SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX ARAD

Ca în fiecare an, mijlocul lunii septembrie aduce cu sine începutul unui nou an şcolar; prilej cu care, luni, 16 septembrie 2013, la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului a participat la slujba de Te Deum, oficiată de către soborul de preoţi profesori din cadrul seminarului.

După săvârşirea Te Deum-ului, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a reliefat existenţa unei puternice legături între Biserică şi Şcoală, amintind aniversarea, în 2012, a 200 de ani de la înfiinţarea Preparandiei arădene, instituţie fundamentală pentru existenţa istorică a naţiunii noastre pe aceste meleaguri, căci ea creează cultură, fiind  formatoare de civilizaţie, apărând demnitatea şi libertatea noastră. În cadrul Seminarului Teologic se urmăreşte formarea tinerelor vlăstare ale Bisericii, în situaţia de faţă în care societatea românească are mai multă nevoie decât oricând de o revigorare morală, de o întărire a credinţei ortodoxe în spiritul valorilor creştine care au consacrat poporul nostru în istorie.

 

De asemenea Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, a adresat dascălilor şi elevilor, urările cuvenite unui început de an şcolar,  rugând pe Bunul Dumnezeu să binecuvinteze activitatea de cercetare din această şcoală eparhială de teologie.

Părintele prof. Pompliu Gavra, directorul seminarului, a dat citire Mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, adresat elevilor, părinţilor şi profesorilor, la începutul anului şcolar 2013-2014. La festivitate au participat reprezentanţi ai oficialităţilor locale şi ai ISJ Arad.