Cerc misionar în parohia Joia Mare

În data de 13 octombrie 2013, preoţii din cadrul Cercului pastoral-misionar Gurahonţ, coordonat, din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop dr. Timotei, de către preotul Moţ Crăciun-Dorel, s-au întrunit la Biserica ortodoxă cu hramul „Sf. Cuvioasă Parascheva” din parohia  Joia Mare,Protopopiatul Sebiş.

În cadrul acestei întruniri s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului la care au participat credincioşi din parohia Joia Mare şi parohiile învecinate.

Având în vedere anul omagial dedicat Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, preotul Curechian Alin-Ioan a susţinut tema „Rolul Împăratului Constantin în declararea duminicii ca zi de sărbătoare”. În cuvântul său părintele sublinia Edictul Sfântului Împărat Constantin cel Mare de a fixa drept zi de sărbătoare Duminica, este numai consfiinţirea unei practici vechi de 300 de ani, deoarece creştinii ţineau Duminica, dar erau opriţi de păgâni să o serbeze în public, aducând în acest sens mărturii biblice şi istorice.

În cadrul temei pastoral-misionare „Sectarii duşmani de moarte sau fraţi întru aşteptarea dragostei noastre”,  părintele a vorbit despre rătăcirea acestora de la dreapta credinţă, arătând că noi îi iubim, dar nu putem iubi păcatul rătăcirii lor de la dreapta credinţă.

Au urmat discuţii şi au fost aduse completări de către ceilalţi preoţi. La cercul pastoral au luat parte şi cântăreţii bisericeşti din parohiile învecinate.

La finalul întâlnirii, preotul paroh Birău Alexa a mulţumit tuturor pentru participare. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.