Cerc misionar în Parohia Şeitin

Credincioşii din Parohia ,,Sf. Grigore Teologul” Şeitin, Protopopiatul Arad, i-au avut în mijlocul lor pe preoţii din Cercul pastoral misionar Pecica IV. Aceştia, alături de preoţii parohi Liviu Iştoc şi Radu Bocşa  şi în frunte cu preotul Ilie Nădăban, coordonator de cerc, au săvârşit Taina Sfântului Maslu spre bucuria şi mângâierea credincioşilor.

La sfârşitul slujbei, părintele dr. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, prezent la această întrunire cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte  dr. Timotei,  a ţinut un cuvânt de învăţătură, subliniind importanţa pregătirii sufleteşti pentru a primi sămânţa cea bună, adică cuvântul lui Dumnezeu, care aduce rod de fapte bune.  De asemenea, părintele Iustin a explicat importanţa cercurilor pastoral – misionare spunând că prin aceasta preoţii au posibilitatea de a se cunoaşte mai bine, de a dezbate problemele pastorale cu care se confruntă în parohiile pe care le păstoresc şi astfel să poată veni în ajutorul credincioşilor.

Părintele Iustin i-a îndemnat pe credincioşi spunându-le că au datoria să studieze şi să fie oameni cultivaţi pentru a nu cădea în mreaja dușmanilor  Bisericii care doresc să lase Biserica fără preoţi şi credincioşi instruiți, așa încât să o poată ataca și denigra cu ușurință. După aceasta, preoţii cercului misionar s-au retras în sala de şedinţe de la casa parohială, unde au fost dezbătute mai multe teme legate de anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena; despre principiile elementare de acordare a asistenţei sociale în parohie;  uniformizarea cultului în Cercul nostru preoţesc la slujba de înmormântare, etc.

Discuţiile s-au încheiat cu o agapă oferită de parohia gazdă.