Sărbătoare în Parohia Grădişte

În prima duminică din Postul Naşterii Domnului, biserica din Parohia Grădişte, prot. Arad, a devenit neîncăpătoare. La Sfânta Liturghie, credincioşii au avut bucuria de-al avea în mijlocul lor, ]n fruntea soborului de  preoţi şi diaconi,  pe Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop dr. Timotei.

În cuvântul de învăţătură, Î.P.S. Timotei, făcând legătură cu Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu prilejul Anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena,  le-a vorbit credincioşilor despre îmbogăţirea în Dumnezeu prin fapta cea bună pentru propăşirea personală şi ajutorarea aproapelui în vederea folosului obştesc. Aceasta mai ales în perioada Postului naşterii Domnului, pentru întâmpinarea sărbătorii cu mulţumirea sufletească a urmării căii spre desăvârşire. Ca şi din alte pilde ale Evangheliilor din acest răstimp, pământul cel bun şi sămânţa ce rodeşte însutit reprezintă pe omul binecuvântat cu harul lui Dumnezeu care trebuie să conlucreze spre continua îmbunătăţire atât a vieţii materiale cât şi a celei spirituale.

 

Înaltpreasfinţia Sa a poposit în Parohia Grădişte şi pentru a-i ura P.C. Părinte pensionar Iconom Stavrofor Teodor Gorea „ani mulţi”, cu ocazia împlinirii, în 14 noiembrie, a 70 de ani de slujire preoţească, iar la 1 iulie – 93 de ani de viaţă. Prea Cucernicul Părinte, de loc din Basarabia, refugiat de peste Prut în martie 1944 din faţa tăvălugului bolşevic comunist, a slujit la mai multe parohii din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei şi a Episcopiei Oradiei, iar de 15 ani, de când a rămas văduv, slujeşte la parohia Grădişte.

Cu această ocazie Î.P.S. Părinte Arhiepiscop i-a înmânat Părintelui Teodor Gorea o Diplomă de recunoştinţă pentru o viaţă închinată slujirii Bisericii Ortodoxe Române, felicitându-l pentru dăruirea cu care slujeşte la fiecare Sfântă Liturghie.