Seară duhovnicească în Parohia Macea

În data de 17 Noiembrie 2013, preoții din cadrul Cercului Pastoral- Misionar Nr. 4 Pecica, coordonat din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, de către preotul Nădăban Ilie, s-au întrunit la biserica ortodoxă cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”din Parohia Macea, Protopopiatul Arad.

În cadrul acestei întruni s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, la care au participat numeroși credincioși atât din parohie cât și din împrejurimi. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Iștoc Liviu de la Parohia Șeitin, care a încercat, în câteva cuvinte, să sublinieze importanța postului în viața creștinului ortodox, precum și datoria noastră de a fi în slujba aproapelui, de a-l iubi și sprijini pe cel în nevoi, încercând astfel să nu ne asemănăm cu bogatul din Evanghelia zilei.

După terminarea slujbei, în cadrul programului misionar-cultural și catehetic al Anului omagial dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena,  preotul Pompiliu Gavra de la Parohia Sânpaul, a susținut disertația cu tema „Modelul constantinian în relația Stat-Biserică”, prin care sublinia că odată cu publicarea Edictului de la Milan din ianuarie 313 începe „Epoca de aur a creștinismului”, o perioadă de maximă înflorire și propășire spirituală, prin care se pune început bun „Simfoniei bizantine” între Stat și Biserică.

Au urmat discuții și au fost aduse completări de către ceilalți preoți. La finalul întâlnirii, preoții parohi Morar Gheorghe și Budeanu Tudor și-au exprimat bucuria că i-au avut alături pe colegii din cercul misionar, mulțumindu-le totodată pentru participare.