Grupul psaltic ,,Tronos” al Catedralei Patriarhale în concert de colinde la Arad

Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale din Bucureşti, condus cu multă măiestrie de Arhidiaconul protopsalt Mihail Bucă, a susţinut miercuri, 11 decembrie, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei, un concert de colinde din vastul repertoriu ce îl deţine, în sala Palatului Cultural din Arad. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Aradului, în colaborare cu Centrul Cultural Judeţean Arad, Asociaţia Ieromonah Arsenie Boca şi Asociaţia Brâncoveanu din Arad, şi reprezintă o încununare a festivităţii arădene, prilejuite prin prezenţa sfintelor moaşte ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena în Arhiepiscopia Aradului.

De asemenea, evenimentul se încadrează în programele demarate pe această perioadă în întreg municipiul. Concertul s-a bucurat de un deosebit succes, bucurându-se de aprecierea întregii săli umplute până la refuz de arădeni şi cei veniţi din alte părţi. Arhidiaconul Mihail Bucă, dirijorul grupului psaltic ,,Tronos”, interpret fidel al muzicii bisericeşti de sorginte bizantină, are o nemăsurată dragoste pentru răspândirea acestui gen muzical pe teritoriul ţării noastre.

Este un talentat şi inimos făuritor al muzicii psaltice, reuşind să sensibilizeze sufletele arădenilor care l-au ascultat cu atâta dragoste, onorându-şi astfel titlurile şi premiile primite de-a lungul vremii. Moderatorul serii a fost arhid. drd. Tiberiu Ardelean, profesor de muzică la Seminarul Teologic din Arad, care a făcut prezentarea buchetului de colinde, interpretate cu multă prestanţă de grupul psalţilor.