Popas de suflet cu moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena la Mănăstirea ,,Sfântul Simeon Stâlpnicul” din cartierul arădean Gai

Înainte de a pleca spre Catedrala Patriarhală din Bucureşti, sfintele moaşte au poposit preţ de o oră, la Mănăstirea ,,Sf. Simeon Stâlpnicul” din cartierul arădean Gai. Aici maica stareţă, stavrofora Magdalena Borteş împreună cu părintele duhovnic protos. Cleopa Jurj şi obştea de maici, au aşteptat cu multă emoţie în suflet sosirea sfintelor moaşte. După ce s-a înconjurat biserica nouă a mănăstirii, ele au fost aşezate pe un baldachin în mijlocul bisericii, biserică  târnosită în urmă cu doi ani de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Menţionăm aici faptul că, cu acel prilej maica stareţă Magdalena Borteş şi părintele duhovnic protos. Cleopa Jurj au fost distinşi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel tocmai cu crucea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Preasfinţitul Părinte Varsanufie, după ce a transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a oferit maicii stareţe Magdalena, din partea Preafericirii Sale, icoana și medalia omagială a Sfinților Împărați și cartea lui Eusebiu de Cezareea cu „Viața Împăratului Constantin” şi a mulţumit Preabunului Dumnezeu pentru încheierea acestui pelerinaj, luându-şi rămas bun de la arădeni.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei a transmis Preafericitului Părinte Patriarh Daniel toată preţuirea pentru binecuvântarea acordată ca sfintele moaşte să ajungă si în mijlocul arădenilor, chiar şi pentru câteva zile, spre întărirea evlaviei credincioşilor noştri, iar Preasfinţitului Părinte Varsanufie i-a urat multă sănătate, bucurie, pace şi răsplată de la Bunul Dumnezeu pentru toată osteneala în lucrarea misionară împlinită în Arhiepiscopia Aradului şi-n partea de apus a ţării.

Ca încheiere a festivităţii arădene, Grupul psaltic ,,Tronos” al Catedralei Patriarhale din Bucureşti, condus cu multă măiestrie de Arhidiacon protopsalt Mihail Bucă, a prezentat în seara zilei de 11 decembrie 2013, un concert de colinde din vastul repertoriu ce-l deţine, la Palatul Cultural al Aradului, bucurându-se de aprecierea întregii săli umplute până la refuz de locuitorii Aradului şi celor veniţi pentru acest prilej din alte zone.