Întâlnire de suflet cu doi mari duhovnici de la Mănăstirea Oaşa: Părintele stareţ Iustin Miron şi Ieromonah Pantelimon Şuşnea

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, marţi, 10 decembrie, la ceas de seară, a avut loc o întâlnire de suflet, cu tema „Viaţa prin celălalt”, invitaţi de seamă fiind părintele Iustin Miron, stareţul mănăstirii Oaşa, din jud. Alba, însoţit  de părintele Pantelimon Şuşnea, doi dintre cei mai cunoscuţi ucenici ai Părintelui Teofil Părăianu, cel care a fost supranumit „duhovnicul României” și care ne-a lăsat multe sfaturi înțelepte și neprețuite cuvinte duhovnicești. Părintele Iustin Miron și Părintele Pantelimon Șușnea revin în Arad după ce, în urmă cu mai bine de un an, au susținut o conferință intitulată ,,Trup și suflet”.

Sala Palatului Cultural a devenit neîncăpătoare întrucât, sute de arădeni şi chiar din judeţele învecinate, au venit să-i asculte pe cei doi părinţi duhovnici şi să se hrănească sufleteşte. Întâlnirea a fost moderată de părintele Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului. Conferinţa a debutat cu un mic concert de colinde, susţinut de un grup al studenţilor şi masteranzilor dirijori, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, sub îndrumarea domnului conf. univ. dr. Mircea Buta. După aceea a fost prezentată tema în sine, apoi participanţii au vizionat un scurt reportaj, prezentând viaţa şi activitatea monahală de la mănăstirea Oaşa,  după care s-a trecut la ultima parte a întâlnirii, în care participanţii au adresat întrebări celor doi părinţi, legate de nevoile sufleteşti şi nedumeririle cu care se confruntă.

La final, părintele Iustin Popovici, a mulţumit celor care s-au ocupat îndeaproape pentru desfăşurarea acestui eveniment, şi anume: reprezentanţilor Centrului Cultural Judeţean Arad, Asociaţiei Ieromonah Arsenie Boca din Arad, Asociaţiei Brâncoveanu şi nu în ultimul rând doamnei Viorica Graur pentru toată organizarea, precum şi celor doi părinţi pentru osteneala de a veni în mijlocul arădenilor şi de a le dărui hrană sufletească, în această perioadă de pregătire pentru marele praznic al Naşterii Domnului.