Sfinţire la Spitalul Judeţean Arad

Miercuri 11 decembrie 2013, a avut loc inaugurarea Secției de Cardiologie Intervențională din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în parteneriat public-privat cu  clinica Cardio Life.

Operatiile pe cord se pot face, începând de astăzi aici și asta pentru că aici este instalat cel mai modern angiograf din România, unul dintre primele din generaţia lui instalat în Europa. Aparatul va deservi urgenţele cardiovasculare majore, iar secţia va prelua atât pacienţii cu afecţiuni cardiologice acute, după stabilizarea în secţiile cu profil acut, cât şi pacienţii care au suferit intervenţii chirurgicale pe cord deschis, până la recuperarea lor. În acest fel, bolnavii, între care cei cu infarct miocardic care până acum erau nevoiţi să apeleze la unităţile spitaliceşti din Timişoara şi Szeged, se vor putea trata la Arad.

 

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă ale Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la începutul inaugurării Secției, s-a săvârșit o slujbă de sfințire, de către pr. cons. Gabriel C. Mariș împreună cu preoții misionari ai Spitalului: pr. Pavel Vesa și pr. Dan Magda.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să caute din cer mereu asupra tuturor medicilor și pacienților acestei Secții și să dăruiască sănătate tuturor și multă reușită în lucrarea medicală.