Corala preoţilor din Arhiepiscopia Aradului au concertat la Comlăuş

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu, corala preoţilor din Arhiepiscopia Aradului, au susţinut, în seara zilei de 14 decembrie 2013, un Concert de colinde în biserica din Parohia Comlăuş, Protopopiatul Arad. Pentru început, programul a debutat cu un buchet de colinde susţinut de Corul „Nicolae Ștefu” al acestei biserici, înființat acum 13 ani, şi dirijat de vrednicul părinte Nicolae Rădulescu. Biserica a devenit, pentru mai bine de o oră, neîncăpătoare

Corala preoţilor din Arhiepiscopia Aradului, întemeiată în 4 februarie 2010, în ziua când s-au împlinit 85 de ani de patriarhat ai Bisericii Ortodoxe Române, la initiaţiva şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei Seviciu, este reunită sub bagheta dirijorului, arhidiacon prof. Tiberiu Ardelean, şi alcătuită din preoţi din întreaga eparhie arădeană, cu aptitudini muzicale deosebite, pasionaţi de arta corală. Corala are în componenţa sa 30 de membri, care din pasiune şi dragoste pentru cântare, îşi rezervă, înaintea marilor praznice şi a evenimentelor religioase de pe întreg cuprinsul eparhiei, zeci de ore de repetiţii pentru a transmite publicului larg şi societăţii de astăzi, măcar câteva emoţii şi trăiri duhovniceşti.

Prezentarea colindelor a fost făcută cu mult tact de către părintele Gabriel Mariş, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului şi membru în Corala preoţilor, care a spus: ,,bucuria şi mulţumirea noastră este aceea, ca în urma muncii depuse pe parcursul orelor de repetiţii, să putem mişca şi sensibiliza inimile ascultătorilor noştri, dăruindu-le puţin din foloasele şi roadele pe care ni le oferă muzica corală”.

Între piesele corale interpretate s-au numărat: Gazde mari – Tiberiu Brediceanu; Praznic luminos – Timotei Popovici ; Nouă azi ne-a răsărit – Dumitru G. Kiriac; O, ce veste minunată – Gheorghe Dima; Nunta din Cana Galileii – Ioan D. Chirescu; În ieslea din Betleem – Marius Cuteanu; În seara de Moș Ajun – Marin Trache; Moș Crăciun – Dumitru G. Kiriac; La Vifleem colo-n jos – Nicolae Lungu; Bună dimineața – Ioan D. Chirescu; Pogorât-a Domnul Sfânt – Tiberiu Brediceanu; Domnuleț și Domn din cer – Gheorghe Cucu; Sus în casa lui Crăciun – Gheorghe Șoima; Plugușorul – Maxim Vasiliu.

În încheierea concertului, Părintele consilier Gabriel Mariş a adus mulţumiri tuturor celor care s-au ocupat în mod deosebit pentru organizarea acestui concert şi în mod special domnului Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, pentru bunăvoința arătată și de această dată, asigurând transportul coralei din Arad. Părintele paroh Nicolae Porcolean a transmis, prin părintele Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, prezent la acest eveniment, cuvânt de aleasă mulţumire Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru arhiereasca binecuvântare acordată pentru desfăşurarea acestui eveniment la Comlăuş, eveniment istoric pentru parohie, după cum a afirmat părintele paroh. După aceea l-a felicitat, prin cuvinte alese pe părintele arhid. Drd. Tiberiu Ardelean, fost elev al părintelui paroh la Seminarul Teologic din Arad, pe părintele consilier Gabriel Mariş pentru prezentarea făcută, precum şi pe toţi preoţii care au avut bunăvoinţa de-a se osteni şi susţine acest memorabil concert în Comlăuş. Concertul s-a încheiat cu o agapă oferită de primarul Oraşului Sântana, domnul Tomuţa Daniel.