Sfântul Ierarh Nicolae sărbătorit la Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad

Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi sfinţi ai creştinismului, a fost sărbătorit cu multă bucurie de către preoţii şi credincioşii de la Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad. Bucuria a fost îndoită, întrucât în mijlocul lor a fost prezent Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească, spre a conferi solemnitate şi strălucire paraclisului de la demisolul catedralei, destinat, în mod special, activităţilor liturgice şi pastoral – misionare cu copiii şi tinerii.

În cuvântul de învăţătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa, a tâlcuit Pericopelor citite, după care, pe baza Sinaxarului, a prezentat viaţa Sfântului Nicolae în cadrul epocii constantiniene cu aplicare practică la anunţul pelerinajului care va avea loc în zilele următoare cu Sfintele Moaşte ale Sf. Împăraţi Constantin şi Elena.

Venit la invitaţia noastră cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la acestă sărbătoare a fost alături de noi părintele arhim. dr. Veniamin Goreanu, consilier administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureştilor, ca un vestitor al pelerinajului ce urmează în Arhiepiscopia Aradului.

Spre finalul slujbei, părintelui Teodor Vid, consilier administrativ – bisericesc al Arhiepiscopiei Aradului, i s-a acordat rangul de Protosinghel.

În Arhiepiscopia Aradului, mai multe biserici, în special cele monument istoric, au fost puse sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae, între ele înscriindu-se şi paraclisul Catedralei arădene.

Părintele Simion Mladin a mulţumit ierarhului pentru participare alături de întregul sobor la Sfânta Liturghie, rugând pe Sf. Nicolae să dăruiască tuturor celor prezenţi şi mai ales celor care-i poartă numele, multă sănătate şi tradiţionalul La mulţi ani!