Copiii se pregătesc pentru Naşterea Domnului

Un grup de copilaşi de la Grădiniţă şi clasa pregătitoare din Parohia Gurahonţ, prot. Sebiş, au participat la Sfânta Liturghie de Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae însoţiţi de educatoarele lor,  pentru a se împărtăşi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului, punând în practică cunoştinţele dobândite prin programul „Hristos împărtăşit copiilor”.

Cu multă nerăbdare este aşteptată sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae care umple de bucurie sufletele celor mici şi celor mari prin darurile primite. În sufletele şi inimile celor mici Sfântul Ierarh Nicolae este „Moşul cel bun” , iubit de toţi.

Copiii de la grădiniţă şi din clasa pregătitoare din parohia Gurahonţ au vrut şi au reuşit să-l bucure şi ei pe „Moş Nicolae”, venind şi în acest an însoţiţi de educatoarele lor la Sfânta Biserică, pentru a se împărtăşi cu Trupul şi Sângele Domnului Iisus Hristos. Copiii sunt aduşi la Sfânta Biserică şi la alte sărbători din timpul anului, educatoarele lor urmând îndemnul Domnului Iisus Hristos: „Lăsaţi copiii să vină la mine”, ocupându-se astfel şi de formarea lor spirituală.

De altfel între biserica din parohia Gurahonţ şi grădiniţă există un parteneriat, unde sub genericul „Veniţi de luaţi lumină” desfăşurăm şi alte activităţi prin care copiii trebuie să ajungă să-l cunoască pe Dumnezeu şi să se iubească unii pe alţii. Doamnele educatoare au pregătit împreună cu copiii pentru această sfântă zi, un program de colinde şi poezii, care a fost prezentat în biserică, în faţa credincioşilor, după Sfânta Liturghie.

Părintele paroh Dorel Moţ le-a vorbit copiilor despre Sfântul Ierarh Nicolae, „moşul cel bun” şi faptele săvârşite prin bunătatea, iubirea şi dărnicia sa, iar sărbătoarea de astăzi ne învaţă prin mesajul ei să fim iubitori de Dumnezeu, buni şi darnici faţă de semenii noştri, ajunşi în greutăţi, pregătindu-ne astfel sufletele şi pentru primirea Naşterii pruncului Iisus.

La încheiere copiii au primit daruri din partea bisericii, dulciuri şi iconiţe iar preotul şi credincioşii au mulţumit educatoarelor pentru bucuria ce le-a fost prilejuită de micii colindători.