Sfântul Nicolae – medic în școală

Una dintre cele mai frumoase activități social-filantropice ortodoxe din Arad, se desfășoară încă din 2005 în Parohia Arad – Sânicolau Mic, sub purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, cu osteneala și dărnicia părintelui paroh Gheorghe Gligor, un pionier în domeniul medical – creștin. Având sprijinul deosebit și colaborarea Parohiei luterane Mölnike din Suedia, cea care a dăruit și toată aparatura medicală, în colaborare și cu direcțiunea Școlii Generale Nr. 7 din Sânicolaul Mic, părintele paroh a înființat în această școală – Cabinetul stomatologic „Sf. Nicolae”. Cabinetul funcționează în timpul școlii, prin grija Doamnei Doctor Sorina Calmore, susținută financiar de parohie.

Beneficiarii direcți sunt toți elevii școlii, în număr de 300, indiferent de apartenența religioasă, dar și alți pacienţi defavorizaţi social, şomeri, pensionari, persoane cu dizabilităţi, care beneficiază de tratamente zilnice între orele 8-12 și de 3 ori pe săptămână și după masă. O activitate importantă este aceea de prevenție iar de trei ori pe an se fac fluorizări și se dăruiesc periuțe și pastă de dinți tuturor elevilor.

Colaboratorii permanenți ai acestui cabinet sunt Dl. Dr. Leif Borg, pr. Lars Gareberg (din Suedia) dar și alți oameni cu inimă mare din Arad, care susțin cu multă bucurie activitatea filantropiei creștin-ortodoxe, mai ales când vorbim despre „acești frați prea mici” ai Mântuitorului.

Sfântul Nicolae să ocrotească acest cabinet stomatologic, să-i întărească pe cei ce se ostenesc în buna desfășurare a activităților și să aducă cu ocazia Sfintelor Sărbători alese bucurii duhovnicești tuturor copiilor.