Ziua Naţională a României sărbătorită la Arad

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a participat la manifestările organizate cu acest prilej. Manifestările pentru Ziua de 1 Decembrie au început la ora 10.00 cu depunerea de coroane la mormintele „Corifeilor Marii Uniri”: Vasile Goldiş, Ştefan Cicio Pop şi Ioan Suciu, primirea oficialităţilor, salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului de Stat, oficierea  slujbei de pomenire  de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, înconjurat de un sobor de preoţi din municipiul Arad,  depuneri de coroane.

Aradul a avut un rol determinant în realizarea visului de veacuri al românilor de pretutindeni, înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

În cuvântarea  rostită  în cadrul acestor manifestări Înaltpreasfinţia Sa a accentuat aspecte potrivite fiecărui loc şi moment, evidenţiind personalităţile arădene care au avut o contribuţie deosebită la realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Oficialităţile locale, cadrele militare, reprezentanţii bisericii, a partidelor politice şi a asociaţilor sau fundaţiilor de revoluţionari, a universităţilor, au adus un omagiu eroilor neamului românesc, prin depunerea de coroane, delegaţiile fiind însemnate ca număr indiferent de formaţiunea politică reprezentată sau de instituţie.

Astfel, au fost depuse coroane din partea Primăriei, a Consiliului Judeţean, a Prefecturii, a Ministerului de Interne, al Ministerului Apărării, a Serviciului Român de Informaţii, Serviciul de Transmisiuni Speciale, toate formaţiunile politice ca PD-L, USL, PNŢ.CD, PPDD, Vatra Românească, Noua Dreaptă, asociaţia de revoluţionari şi Fundaţia Revoluţiei din 22 Decembrie 1989, dar şi cele două Universităţi arădene, „Vasile Goldiş” şi „Aurel Vlaicu”.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea militarilor.