Proiectul ,,Hristos în cetate” se derulează în Arhiepiscopia Aradului

Proiectul ,,Hristos în cetate” este închinat Anului omagial euharistic 2014 în Patriarhia Română şi reprezintă o serie de manifestări spirituale şi culturale publice în Arhiepiscopia Aradului, având invitaţi personalităţi de seamă ale vieţii bisericeşti panortodoxe.

Proiectul ,,Hristos în cetate” face parte dintr-un parteneriat între Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad şi Arhiepiscopia Aradului, fiind coordonat de Arhimandrit dr. Teofan Mada, vicar administrativ la Centrul Eparhial şi doamna Ana Maria Dragoş, director al Centrului Cultural Judeţean Arad.

Un prim invitat la aceste manifestări a fost părintele Agapie Corbu, stareţul Sfântului Schit ,,Bunavestire” –Almaş. Conferinţa cu titlul ,,Pustnicii, pustia şi Biserica” a fost dezbătută de părintele Agapie, care a subliniat faptul că ,,monahismul a apărut în viaţa Bisericii ca o expresie organică a vieţii acesteia, el cultivând viaţa interioară a Bisericii”.

Evenimentul s-a desfăşurat în seara zilei de 26 februarie, în sala mare a Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici”, în prezenţa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei, a unor oficialităţi locale şi a numeroşi ,,iubitori de frumos”, veniţi inclusiv de la Timişoara, Oradea, Deva, Alba.

Proiectul ,,Hristos în cetate” va continua pe tot parcursul anului calendaristic , următorul invitat fiind părintele Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Andrei Şaguna”din Sibiu, pe data de 14 martie, cu o temă despre ,,Provocările tinerilor la adresa Bisericii”, la care vă invităm să participaţi.

 

Ultima actualizare (Joi, 27 Februarie 2014 23:27)