7 ani de dăruire

În vremurile grele în care trăim, vremuri care ne pun la încercare credința și dragostea față de aproapele, cuvinte ca: milă, ajutor, sprijin, dăruire, filantropie, sunt tot mai puțin auzite. Mântuitorul Hristos, Cel care a înmulțit cele 5 pâini și cei 2 pești, Cel care face minuni de acest fel și astăzi, ne-a învrednicit să trăim momente de aleasă bucurie duhovnicească la împlinirea a șapte ani de dăruire și slujire față de cei aflați în suferințe.

Duminica trecută, l-am auzit pe Mântuitorul spunându-ne: „Căci am flămânzit și Mi-ați dat să mănânc (…) întrucât ați făcut unuia dintre acești foarte mici frați ai Mei, Mie Mi-ați făcut” Mt. 25,35-40. Asemenea creștini mai sunt și astăzi și încă nu puțini. Datorită implicării și susținerii acestora, Arhiepiscopia Aradului a reușit acum șapte ani să înființeze o Cantină Socială pe care a pus-o sub ocrotirea milostivului Sfânt Nicolae, al cărui ajutor s-a văzut și s-a simțit în toți acești ani.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei – Arhiepiscopul Aradului, prin a cărui purtare de grijă a și luat ființă cantina, un număr de 65 de beneficiari iau zilnic masa de amiază aici. „Frații mai mici ai Mântuitorului sunt aici: persoanele fără nici un venit sau cu venituri reduse, vârstnicii singuri sau familiile cu mulţi copii şi fără posibilitate de întreţinere.” – spune pr. Gabriel C. Mariș, consilierul social filantropic al Arhiepiscopiei Aradului, cel care coordonează activitatea aceastei cantine sociale.

 

Creștini darnici cu inimă mare, familii, societăţi şi 5 brutării pun mână de la mână şi sprijină efortul Arhiepiscopiei Aradului de a asigura pâinea şi hrana caldă în fiecare zi. Într-un mod cu totul deosebit amintim aici și Programul „Masa Bucuriei” al Patriarhiei Române încheiat cu Selgros Cash & Cary, în care este inclusă și Cantina Socială Sfântul Nicolae. În acest program de dăruire a unor produse alimentare, pe lângă cantină, mai sunt incluse și cele mai sărace 10 parohii din fiecare Protopopiat al Arhiepiscopiei Aradului și toate Sfintele Mănăstiri de aici. O mângâiere se aduce beneficiarilor și la săvârșirea Slujbelor de Parastas ridicate la cantină, de credincioșii care vor să dăruiască de pomană celor nevoiași și lipsiți de ajutor.

Cu acest prilej aniversar, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, un sobor de preoți de la Centrul Eparhial, a săvârșit joi, 27 februarie 2014, o slujbă de mulţumire pentru toată facerea de bine primită de la Dumnezeu în acești șapte ani de continuă activitate. „Cifra de astăzi arată că avem împlinită o lucrare care este promițătoare și pentru viitor, datorită roadelor de până acum” a spus Înaltpreasfinția Sa în cuvântul rostit cu acest prilej.

Toți beneficiarii au primit pe lângă hrana caldă de fiecare zi și alte daruri constând în produse alimentare.

La final, au fost aduse mulţumiri tuturor binefăcătorilor, ostenitorilor şi donatorilor acestei unităţi.

Ultima actualizare (Vineri, 28 Februarie 2014 13:46)