Slujire arhierească şi sfinţire de clopote în Parohia Grădişte din municipiul Arad

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în biserica din parohia Grădişte, municipiul Arad. Din sobor au făcut parte: Pr. Viorel Merluşca, Pr. Pens. Gorea Teodor, Pr. Iosif Toma (Sfatul Frăţesc al Oastei Domnului – Sibiu), Ierom. Pimen Lupu (Certege – Jud Alba), diac. Călin Teuca.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei Aradului a adresat credincioşilor un cuvânt de învăţătură, amintind învățăturile cuprinse în pericopele duminicale. În legătură cu acestea şi cu anul euharistic a dat învăţătură despre post, mai ales cel Mare sau al Sfintelor Paşti, cu sublinierea iertării aproapelui, condiţie a propriei iertări pentru fiecare credincios, potrivit Rugăciunii Domneşti. Astfel se crează cadrul adevăratei comuniuni în Biserică, la care sunt chemaţi să contribuie toţi fiii ei.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit slujba de pomenire pentru fratele Moise Velescu, prilej în care a amintit faptul că Oastea Domnului desfăşoară lucrarea misionară cerută în acest sens; având pilda unor vrednici înaintaşi şi răspunzători pentru activitatea acesteia, cum a fost şi fratele Moise Velescu, pentru care am săvârşit parastasul de pomenire, a amintit Chiriarhul.

În după amiaza aceleiaşi zile, Chiriarhul, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi în prezenţa domnului Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, a oficiat slujba de sfinţire a clopotelor de la biserica cea nouă a Parohiei Grădişte. Cu acest prilej, Chiriarhul a vorbit celor prezenţi despre importanţa şi rolul clopotelor în cult. La final, părintele paroh Viorel Roja a dat date despre confecţionarea lor la Insbruk (Austria), firmă la care au fost confecţionate şi clopotele de la Catedrala Arhiepiscopală din Arad.

În prezent, biserica nouă este finalizată la faza de roșu, fiind construită pe 285 de piloni de beton la o adâncime de 4,5 metri. Anul acesta, urmează să se facă tencuielile interioare și exterioare, instalația electrică, încălzirea și, până la 1 septembrie, va fi montat iconostasul. „În final – spune părintele paroh Viorel Roja – biserica va avea o capacitate de 800 de locuri”.

 

Noul lăcaș face parte dintr-un așezământ social-creștin care va cuprinde biserica, o grădiniță și un oficiu parohial.