Corul Catedralei Arhiepiscopale din Arad la ceas aniversar

Cu ocazia împlinirii a cinci ani de la înființarea Corului Catedralei Arhiepiscopale ,,Sfânta Treime” din Arad, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfințitului Părinte dr. Timotei Seviciu, în data de 1 iunie 2014, a avut loc un concert aniversar.

După rânduita slujbă a Vecerniei, PC Simion Mladin a prezentat câteva momente de referință din istoricul Corului arădean. La stăruința Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop, în anul 2008, diaconului Laviniu Morariu i s-a încredințat misiunea de a forma un cor mixt pe patru voci care să ofere răspunsurile liturgice la sfintele slujbe. Credincioșii Catedralei și-au arătat dragostea și jertfelnicia, participând la repetițiile săptămânale ale corului, precum și la Sfintele Liturghii din Duminici și Sărbători. Înființarea Corului a coincis cu momentul ridicării Episcopiei Aradului la rang de Arhiepiscopie.

Corul a interpretat câteva piese consacrate. Juristul Ioan Pascal – membru al Corului, a adus un cuvânt de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, evocând și greutățile întâmpinate la început, dar în egală măsură și satisfacțiile dobândite de-a lungul timpului petrecut împreună. Corul a devenit o mare familie în care toți și-au adus propria contribuție și au câștigat mulțumirea sufletească de a-L sluji pe Dumnezeu.

 

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a apreciat prin cuvinte de laudă rolul corului în viaţa Eparhiei, o dată cu ridicarea acesteia la rangul de Arhiepiscopie, prezentând, adică, pe lângă cântarea stranei şi a credincioşilor, frumuseţile imnografiei bisericeşti în împletirea cu cele ale iconografiei, acum ilustrată în lucrarea de la noua catedrală şi care, împreună pun în lumină tezaurul Ortodoxiei. După acest cuvânt,  Chiriarhul a ținut să felicite atât pe dirijorul cât și pe membrii Corului pentru strădania depusă.

De asemenea, Momentul aniversar a fost încununat de oferirea fiecărui corist a unei diplome de merit de către Ierarhul locului. Chiriarhul a primit un frumos coș cu flori din partea coriștilor și a preoților slujitori. Evenimentul s-a încheiat cu o poză de grup pe treptele Catedralei și o agapă frățească.

Ultima actualizare (Miercuri, 04 Iunie 2014 19:22)