Concert prepascal al Corului masteranzilor arădeni

În duminica a V-a a Postului Mare, corul dirijorilor masteranzi ai Facultății de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea ai Universității Aurel Vlaicu din Arad a susținut un concert prepascal sub genericul Crucii Tale ne închinăm Stăpâne. Acesta a avut loc în biserica parohiei Arad-Șega II, Protopopiatul Arad, în prezentarea Pr. Lect. Dr. Filip Albu.

Repertoriul a cuprins nouă piese muzicale: Rugăciune, armonizare Teodor Teodorescu – Iași, versuri de Mihai Eminescu; Către Tine Doamne de Nicolae Lungu; Graiurile mele de pr. Alexandru Delcea; Doamne nu ne lepăda de la Fata Ta, prelucrare Nicolae Lungu; Doamne, răbdând toate – Antifonul VII din Joia Mare și Acestea zice Domnul către iudei, armonizare pr. Ioan Șerb; Fie, Doamne mila Ta spre noi de Gheorghe Danga; Mare ești Doamne de Iulian Cârstoiu; Ca pe Împăratul tuturor sa-L primim de Gheorghe Danga.

Miniconcertul a adus în atenție frumusețea și bogăția tezaurului liturgic-muzical răsăritean care conferă rugăciunii ceva din aura slavei cerului unde îngerii slăvesc pe Dumnezeu cântând. Textele muzicale alese de dirijor, Conf. dr. Mircea Buta, au avut darul de a scoate în evidență calitatea, rostul și rolul slujirii jertfelnice a Mântuitorului Iisus Hristos, fiind o înălțătoare pregătire în exercițiul postirii spre dobândirea bucuriei pascale. Totodată, acesta s-a dorit a fi un bun mijloc de educare muzicală, de calitate, a credincioșilor, proiectul acesta dorind a se continua în perioada următoare în mai multe parohii ale Arhiepiscopiei.

Ultima actualizare (Miercuri, 09 Aprilie 2014 21:31)