Conferinţă Preoţească la Protopopiatul Ineu

Marţi, 27 mai 2014, a avut loc Conferinţa Preoţească a preoţilor de pe raza Protopopiatului Ineu. După ce s-a oficiat slujba de Te-Deum la Biserica din Ineu  la ora 9.00, preoţii prezenţi s-au întâlnit  în sala de şedinţe a Oficiului Protopopesc  Ineu la ora 10.

Părintele protopop Moise Nica, Protopopopul Ineului, a rostit cuvântul de deschidere subliniind actualitatea temei hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ,,SFÂNTA SPOVEDANIE ŞI SFÂNTA  ÎMPĂRTĂŞANIE SUB ASPECT BIBLIC, PATRISTIC, DOGMATIC – MORAL, LITURGIC ŞI PASTORAL”.

De asemenea a  salutat prezenţa  Preacuviosului Părinte dr. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, care a transmis în cuvântul adresat preoţilor prezenţi  salutările şi binecuvântările  Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Părintele Achim Giani de la Parohia  Dud a susţinut referatul: SFÂNTA SPOVEDANIE ŞI SFÂNTA ÎMPĂRTĂŞANIE SUB ASPECT BIBLIC, PATRISTIC, DOGMATIC – MORAL, LITURGIC ŞI PASTORAL”. Coreferenţi au fost: părintele Vladu Gabriel de la parohia Ciunteşti,  părintele Pădureanu Mihail de la Parohia Bocsig Gară şi părintele Sălăvăstru Ciprian de la Parohia  Moţiori.

 

De bun augur şi de mare folos au fost discuţiile ulterioare pe care preoţii prezenti le-au ridicat din punct de vedere practic, vis-a-vis de tema sus menţionată. Preacuviosul Părinte  dr. Iustin Popovici  i-a îndrumat pe  preoţi  către învăţătura cea adevărată a Sfintei noastre Biserici si totodată de a se feri de inovaţii  care nu au nimic în comun cu practica şi învăţătura Bisericii şi care de multe ori îi îndepărtează pe credincioşi de Biserică. Spovedania preoţilor, deasa sau rara împărtăşanie, spovedania tinerilor, împărtăşirea copiilor, pregătirea pentru împărtăşanie, canoanele prea aspre la spovedanie  etc. au fost câteva teme practice pe care preoţii le-au adus în discuţie, împreună analizând  realitatea şi învăţătura cea adevărată a Bisericii.

În încheiere Preacuviosul Părinte  dr. Iustin Popovici a felicitat pe  preoţii referenţi pentru aspectele subliniate şi a lăudat interesul preoţilor din Protopopiatul Ineu de a dezbate şi pune la suflet şi în practică învăţătura cea adevărată a Bisericii despre Sfânta Spovedanie şi Sfânta Împărtăşanie.

Ultima actualizare (Vineri, 30 Mai 2014 08:40)