Vizită arhierească în parohia Almaş

Preoţii din cadrul Cercului Pastoral-misionar  Nr. 3 Gurahonţ, coordonat de către preotul Moţ Crăciun-Dorel, s-au întrunit,  în după-amiaza zilei de 27 iulie, la Biserica ortodoxă cu hramul „Bunavestire” din parohia  Almaş, Protopopiatul Sebiş.

La această întrunire, preoţii Cercului Pastoral şi credincioşii din parohia Almaş au avut aleasa bucurie de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei – Arhiepiscopul Aradului. Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat de Preaonoratul Părinte Protopop Ioja Beni, de preotul paroh Daşcău Ioan, de ceilalţi preoţi şi un număr mare de credincioşi din parohia Almaş. În cadrul acestei întâlniri s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului.

Având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta ca „An omagial euharistic” şi ,,Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, preotul Dârbaş Andrei de la parohia Bonţeşti, a susţinut temele: 1. Sfânta Euharistie–mijloc de comuniune între Hristos şi Biserică; 2. Sfântul Martir Constantin Brâncoveanul şi preocupările sale în domeniul asistenţei sociale, grija faţă de săraci-aşezăminte şi spitale; 3. Problema înnoirii în slujirea liturgică a Bisericii.

În cuvântul său părintele a spus: ,,unirea cu Hristos în Euharistie este baza şi izvorul unei depline iubiri între mădularele Bisericii, căci toţi membrii ei sunt uniţi nu numai cu Hristos ci şi între ei, astfel Euharistia este taina prin excelenţă a unităţii Bisericii”.

 

În cea de a doua temă părintele a prezentat realizările şi preocupările în domeniul asistenţei sociale a Sfântul Martir Constantin Brâncoveanul, arătând şi felul în care acesta a dezvoltat sistemul de ocrotire socială în Ţara Românească, inspirându-se în acest sens din realizările altor ţări.

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, pe baza referatului susţinut de preotul Andrei Dârbaş, a adăugat un cuvânt de îndrumare pentru cursul postului apropiat al Adormirii Maicii Domnului, în care se cuvine în mod deosebit să urmăm recomandărilor Sfântului Sinod al Bisericii noastre privind Anul omagial al Sfintelor Taine şi martiriului Sfinţilor brâncoveni.

În urma raportului de activitate susţinut de preotul paroh Ioan Daşcău, la sfârşitul activităţii sale în această parohie, urmând ieşirea la pensie, chiriarhul i-a mulţumit acestuia pentru toată râvna arătată în tot ce a făcut de-a lungul păstoririi sale în această parohie.

În finalul întâlnirii, preotul paroh Ioan Daşcău a mulţumit chiriarhului pentru aleasa bucurie oferită prin vizita în această parohie şi pentru toate cuvintele de preţuire la adresa sa. De asemeni a mulţumit preoţilor si credincioşilor pentru participare. Ziua s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Ultima actualizare (Luni, 28 Iulie 2014 13:22)