Itinerar chiriarhal în Duminica a XIX-a după Rusalii

Credincioşii de la Biserica Adormirea Maicii Domnului din municipiul Arad  au avut bucuria de-al avea împreună rugător pe Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

La momentul rânduit, chiriarhul, tâlcuind Evanghelia Duminicii a 19-a după Rusalii (Luca 6, 31-36), le-a vorbit credincioşilor despre Hristos, Care a venit să aducă iubire acolo unde nu mai era iubire. El a venit să arate prin propria viaţă ce putea să producă dragostea între oameni. Când zice El pe Cruce: ,,Părinte, iartă-le lor că nu ştiu ce fac”, Hristos săvârşeşte ceva fundamental. El ne arată cum trebuie să mergem până la capăt în dragostea de vrăjmaşi. Şi să mergem până la răstignire, la răstignirea vechiului om de fapt şi până la mucenicie.

În acest sens, omul, devenind el însuşi izvor de iubire, oferă celorlalţi dragostea lui şi o face să circule în toţi cei care o primesc de la el.

În semn de aleasă preţuire şi recunoştinţă pentru faptul că Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei poposeşte de multe ori la această biserică, credincioşii prezenţi i-au oferit ierarhului un buchet de flori.