Instalare de preot în Parohia Aradul Nou

Duminica a 19-a după Rusalii a fost o zi de sărbătoare pentru credincioșii Parohiei Ortodoxe „Sf.M.Mc. Gheorghe” – Aradul Nou.

Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc instalarea noului preot slujitor Gabriel Cosmin Mariș. Preacucernicia sa este totodată și consilier social a Sfintei Arhiepiscopii a Aradului.

Festivitatea de instalare în parohie a fost oficiată de Prea Onoratul Pr. Flavius Petcuț – Protopop al Aradului, care a înmânat noului preot Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce, evidențiind simbolismul acestora pentru cel căruia se încredințează şi a urat noului paroh îndelungată păstorire cu realizări la fel de frumoase ca și cele avute în parohiile păstorite până acum – Susani, Nădălbești și Caporal Alexa.

Au mai participat la festivitate și P.C. pr. Teodor Faur – parohul Bisericii, P.C. pr. Simion Fărcuț – fostul paroh pensionat și P.C. diac. Silviu Faur – secretar eparhial.

Momente încărcate de emoție au fost atunci când părintele paroh Teodor Faur dar și reprezentanții Consiliului Parohial, în numele tuturor enoriașilor parohiei, au rostit un cuvânt de apreciere și de mulțumire P.C. Pr. Simion Fărcuț, pentru întreaga păstorire de 35 de ani a Parohiei Aradul Nou, dorindu-i viață lungă, cu sănătate și putere să slujească în continuare Biserica lui Hristos. Al doilea moment emoţionant a fost cel în care au adresat un cuvânt de bun venit noului preot, asigurându-l de toată dragostea.

 

La rândul său, P.C. Pr. Cons. Gabriel Mariș, noul preot slujitor al Parohiei Aradul Nou, cu vădită emoţie, a adus mulţumiri celor care l-au ajutat în împlinirea datoriei preoţeşti de-a lungul celor 12 ani de păstorire, în mod deosebit Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, pentru încrederea acordată, purtarea de grijă și promovare, părintelui paroh și Consiliului Parohial pentru călduroasa primire, fostului părinte paroh pentru dragostea și prețioasele sfaturi acordate și tuturor enoriașilor care s-au ostenit să vină la biserică în număr foarte mare. „Vă rog dintru început să fiți alături de mine – a declarat nou preot – cu rugăciunile, sfaturile și toate celelalte osteneli, pentru a mă ajuta să lucrez pentru mântuirea sufletească a enoriașilor acestei parohii dar și pentru sporirea activităților dedicate tinerilor, ajutorarea bolnavilor și a bătrânilor, împlinind Evanghelia lui Hristos.”

Ultima actualizare (Luni, 06 Octombrie 2014 19:53)