CERC MISIONAR LA PAROHIA MÂSCA

Duminică, 7 decembrie 2014, la Parohia Ortodoxă Română Mâsca, din Protopopiatul Lipova al Arhiepiscopiei Aradului, a avut loc o binecuvântată lucrare a cercului pastoral Şiria, împreunată de rugăciune şi înălţare duhovnicească.

Mai întâi a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu de obşte de către un ales sobor de preoţi, răspunsurile fiind date de către corul bărbătesc al bisericii, care la sfârşit ne-au încântat prin colindele pe care le-au pregătit spre audiţie, spre bucuria credincioşilor şi a copiilor care au fost de faţă.

În cadrul slujbei săvârşite, cuvântul de învăţătură cu mult folos a fost rostit de către Preacuviosul Părinte Dr. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei, care a evidenţiat rolul Bisericii lui Hristos, ca şi spital duhovnicesc, în vindecarea bolilor trupeşti şi sufleteşti ale credincioşilor, bătrâni, dar mai ales şi ale celor tineri, prin rugăciunile ei, care sunt ca nişte tratamente făcute spre vindecare.

După slujbă, preoţii prezenţi au dezbătut tema „Aspectul recapitulativ al Jertei de pe Cruce în Sfânta Euharistie”, susţinută de către părintele Mihai Radeş. O prezenţă aparte la acest eveniment au reprezentat-o un mic grup de creştini, colindători de la parohia Revetiş. La sfârşit, participanţii au fost invitaţi la o mică agapă frăţească, toată această acţiune duhovnicească fiind cu mare folos atât pentru preoţi, dar mai ales pentru credincioşi.