Vizită chiriarhală în Parohia Beneşti şi în filiile Bochia şi Secaci, din Protopopiatul Ineu

Duminica a XXVII după Rusalii, pentru credincioșii satele Beneşti, Bochia şi Secaci,  a fost o zi cu totul aparte. Astfel, credincioșii au avut bucuria de a avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a răspuns invitaţiei părintelui paroh Radu-Petrică Belle. După întâmpinarea Ierarhului, în Parohia Beneşti Secaci, a urmat săvârşirea Sfintei Liturghii în biserica cu hramurile ,,Înălţarea Domnului” şi ,,Sfântul Apostol Andrei”, în cadrul căreia Chiriarhul a hirotonit în treapta preoţiei pe diaconul Cătălin Heler, pe seama Parohie Prăjeşti, Protopopiatul Sebiş.1

În cuvântul de învăţătură, potrivit citirilor scripturistice (Ef. 6; Lc. 13), Chiriarhul a vorbit celor de faţă despre sensul îndreptării în învăţătura şi viaţa bisericească, prin vindecarea gârbovirii şi înlăturarea strâmbătăţilor de orice fel, pentru câştigarea virtuţilor.

La sfârşitul Liturghiei, preotul paroh Radu-Petrică Belle, a primit distincţia de sachelar; iar preotul Cătălin Heler a fost hirotesit întru duhovnic.

În Parohia Bochia, chiriarhul a săvârşit slujba de punere a pietrei de temelie pentru o nouă biserică. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură despre sfinţii români şi cinstirea lor prin hramurile bisericilor sau înzestrarea lor cu sfintele moaşte, cum subliniază şi anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

Slujba Vecerniei a săvârşit-o în Filia Secaci, în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”, unde chiriarhul a vorbit despre însemnătatea sfinţilor zilei – Sfânta Muceniţă Filofteia şi Sfântul Ierarh Ambrozie – în viaţa bisericească, îndeosebi pentru unitatea acesteia sau raportul între Ortodoxie şi Ecumenism.

La final părintele paroh a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru deosebita bucurie făcută cu acest popas duhovnicesc în mijlocul credincioşilor parohiilor vizitate şi pentru binecuvântarea arhierească acordată.image

 

Ultima actualizare (Luni, 08 Decembrie 2014 20:16)