Sfântul Nicolae sărbătorit la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

Sute  de credincioși au participat în ziua de 6 decembrie 2014, la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala arhiepiscopală din Arad. Slujba a fost săvârşită de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a hirotonit în treapta preoţiei pe diaconul Săvuşcă Valentin pentru Parohia Dorgoş, Protopopiatul Lipova şi pe tânărul teolog Blaga Casian, întru diacon.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre viaţa Sfântului Nicolae, insistând în evidenţierea calităţilor ce l-au făcut iubit de creştinii tuturor veacurilor şi menţinând totodată modul în care a împlinit misiunea Bisericii ca învăţător de  credinţă, ierarh şi călăuzitor în realizarea binelui obştesc.

Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, este cel de-al doilea hram al Catedralei Arhiepiscopale din Arad – hramul paraclisului Catedralei. Hramul a fost dat de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia târnosirii Catedralei, la 6 decembrie 2008.

Tuturor copiilor prezenţi, Moş Nicolae le-a dăruit cadouri după ce s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. La ceasul Vecerniei, în biserica ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae al Mirelor Lichiei, Inaltpreasfinţitul Părinte Timotei, alături de soborul preoţilor a săvârşit slujba Acatistului Sfântului Nicolae.