Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului prezent la Seară de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor  

Miercuri, 21 ianuarie, în Catedrala Romano-Catolică din Arad s-a desfăşurat programul de rugăciune pentru unitatea creştinilor, ziua a treia.

Din partea Arhiepiscopiei Aradului au participat Inaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei şi P.C. Pr. Flavius Petcuţ, protopop al Aradului.

In cuvântul de învăţătură, Inaltpreasfinţitul  Părinte Arhiepiscop Timotei a făcut un apel la unitatea creştinilor. Plecând de la cuvintele Mântuitorului; ,,Mergi si cheamă pe bărbatul tău şi vino aici” – Ioan 4,16.  Inaltpreasfinţia Sa a arătat că lipsa de unitate are ca principală cauză dezbinarea lăuntrică. Cei cinci bărbaţi ai femeii samarinence pot fi înteleşi ca simboluri ale diferitelor influenţe, fie religioase, fie etnice, sociale sau culturale care au dus, în timp, la criza de identitate spirituală a samarinenilor. Femeia samarineancă ce ajunsese la al şaselea bărbat şi, totuşi, mărturisea că nu are bărbat, nu este decât o expresie a acestei crize identitare manifestată la nivel personal şi familial. Alegerea Mântuitorului de a străbate Samaria şi a se întâlni cu femeia samarineancă, vizează tocmai refacerea unităţii în timp şi în spaţiu. În Hristos fiecare dintre noi ne putem regăsi unitate si echilibrul lăuntric, din care să izvorască mărturia comună şi buna înţelegere, a spus Ierarhul arădean.

Diac. Paul Orădan