Praznicul Botezului Domnului în Arhiepiscopia Aradului

În ajunul marii sărbători a Botezului Domnului, Înaltpreasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului a oficiat Slujba Aghiasmei celei Mari la Mănăstirea ,,Sf. Simion Stâlpnicul” din municipiul Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În ziua de Bobotează, Înaltpreasfinţitul Timotei, a săvârşit Sfânta Liturghie şi Slujba de Sfinţire a Aghiasmei celei Mari, la Catedrala arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad, înconjurat de soborul preoţilor şi diaconilor.

La timpul cuvenit Înaltpreasfinţia Sa a rostit un bogat cuvânt de învăţătură sub titlul ,,Arătare dumnezeiască” explicând în lumina citirilor Apostolului şi Evangheliei praznicului (Tit 2-3, Matei 3), despre legătura dintre praznicul Naşterii şi Botezului Domnului cu sublinierea arătării în lume a Fiului lui Dumnezeu, iar cu botezul de la Ioan, arătarea Sfintei Treimi şi prin aceasta şi a credinţei adevărate pe care o mărturisim odată cu taina Sfântului Botez. Totodată, chiriarhul a explicat conţinutul unor imne ale slujbei Aghiasmei celei Mari, în sensul primirii de către credincioşi a darurilor Sfântului Duh, revărsate peste întreaga făptură prin Botezul Mântuitorului sau arătarea Sa în lume, Cuvântul lui Dumnezeu, Fiul Însuşi, întărit prin glasul Părintelui Său şi adeverit prin sălăşluirea Sfântului Duh, prin care toate s-au făcut.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către Corul Catedralei Arhiepiscopale, sub conducerea diac. Laviniu Morariu.

În încheiere, Înaltpreasfinţitul Timotei a adresat credincioşilor prezenţi în număr impresionant, părinteşti binecuvântări şi doriri de propăşire materială şi spirituală.

Credincioşii au participat cu multă evlavie şi într-o rânduială desăvârşită, la sfinţirea apei şi au dus la casele lor apa sfinţită pentru a împărtăşi tuturor bucuria acestui mare praznic.

Protos. Iustin Popovici

1 2 3 5 6 7