Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor s-a încheiat în Municipiul Arad

Săptămâna de Rugăciune, care s-a desfăşurat pe parcursul a 6 zile în Municipiul Arad, a ajuns la final. Manifestările prilejuite de acest moment s-au încheiat sâmbătă seara, 24 ianuarie, în Catedrala Ortodoxă Veche din Arad, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Părintele  Flavius Petcuţ, protopop al Aradului, a adresat invitaţilor un călduros cuvânt de bun venit, după care s-a trecut la desfăşurarea programului stabilit.

Pe parcursul întrunirilor, potrivit rânduielii deja consacrate s-au citit pasaje din Vechiul şi Noul Testament care vizează ideea de unitate în Hristos şi Biserică, s-au rostit Simbolul de credinţă Niceo-constantinopolitan şi Rugăciunea Domnească în limba română, sârbă şi maghiară.

Preacuviosul Părinte Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, a dat citire mesajului de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pregătit pentru acest moment.

Cuvântul de învăţătură a aparţinut  Părintelui Sorin Seviciu, paroh la Biserica Greco-Catolică Arad-Şega II.

Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a adresat celor prezenţi un cuvânt de încheiere a întrunirilor, în care a accentuat câteva direcţii pe care unitatea creştinilor trebuie să le aibe în vedere, făcând şi o scurtă incursiune în timp, pentru a sublinia deschiderea şi climatul de pace şi frăţietate existent dintotdeauna în cetatea multiconfesională şi multietnică a Aradului, ecumenismul promovat aici putând fi chiar un exemplu în acest sens.

În aceeaşi notă de frăţietate şi simţire creştină, s-au desfăşurat întrunirile ecumenice şi la celelalte biserici din Arad.

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor s-a încheiat cu mulţumirile adresate de Protopopul Aradului pr. Flavius Petcuţ,  Înaltpreasfinţitului Părinte dr. Timotei, oaspeţilor şi tuturor credincioşilor care au participat la aceste întruniri de împreună-rugăciune.

diac. Paul Orădan