Slujire arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Arad la intrarea în Noul An 2015


La cumpăna dintre ani, în Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de mulţumire pentru binefacerile primite în anul care a trecut, şi de binecuvântare a anului care a sosit, în finalul căreia a adresat credincioşilor prezenţi un părintesc cuvânt de învăţătură sub titlul ,,Anul bisericesc şi civil”. Ierarhul a arătat legătura dintre aceştia reflectat în Calendarul creştin ortodox care se prezintă ziditoare pentru oameni atât pe plan material cât şi spiritual, zile importante din viaţa lumii găsind corespondenţă în perioada praznicelor cu însemnătate religioasă.
Arhiepiscopul Aradului a fost prezent la Catedrala arhiepiscopală şi în ziua praznicului, la Sfânta Liturghie, în fruntea soborului preoţilor şi diaconilor slujitori. În predica cu titlul ,,Semnul legământului”, Înaltpreasfinţia Sa, având în vedere citirile scripturistice ale praznicului (Col.2; Lc 2), a arătat cum acte ale Vechiului Testament prefigurează pe cele ale Noului. Circumciziunea este pentru Taina Sfântului Botez cea a inimii, având înţelesul dezbrăcării de omul cel vechi pentru îmbrăcarea în cel nou, spre formare deplină în Hristos Domnul. Începutul unui An nou îndeamnă la o astfel de lucrare după bilanţul trecutului prospectând un viitor care să armonizeze viaţa nouă cu voia lui Dumnezeu. Anul început şi închinat în Biserica Ortodoxă Română misiunii parohiei şi mănăstirii azi, are în vedere cele amintite, luând învăţătura de credinţă în sprijinul strădaniilor de sporire a binelui în viaţa personal şi cea obştească, a amintit Chiriarhul.
În seara zilei, la reşedinţa eparhială a avut loc îndătinata recepţie, oferită de către Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei preoţilor şi credincioşilor din municipiul Arad de Anul Nou. La festivitate au participat, alături de preoţi şi credincioşi şi reprezentanţi ai altor culte religioase, ai mass-media regională. În numele preoţimii din municipiu şi al participanţilor la momentul festiv, părintele Gabriel Mariş, consilier social a rostit o frumoasă urare la început de An nou. De asemenea, acestuia i s-au alăturat, prin frumoase cuvinte de suflet şi de urare părintele Vasile Pop de la Parohia Arad-Bujac şi părintele Iacob Bupte. Chiriarhul a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru participare şi a transmis tuturor celor dragi şi familiilor celor prezenţi, urările de sănătate, pace şi alese împliniri în Noul an, 2015.
Protos. Iustin Popovici

10877775_4900904935694_721368005_n 10881196_4900905095698_2116371992_n 10899658_4900905055697_1543678004_n