Cerc pastoral-misionar în Parohia Cladova

Din încredinţarea IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului,  Cercul Misionar Nr. 2 Radna, sub coordonarea Pr. Jivănescu Vasile  s-a întrunit, duminecă , 22 februarie 2015, în Parohia Cladova, Protopopiatul Lipova . Biserica de aici (1898) are hramul ,,Bunavestire”. Cu acest prilej soborul de preoţi prezent în Biserica de la Cladova, a oficiat Maslu de obşte.

După oficierea Sf. Maslu, fiind anul 2015, an omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi” , Pr. Daniel Ungur –Parohia Păuliş, a susţinut  tema :,, Coordonatele biblice, patristice,bisericeşti şi civile a misiunii parohiei.Aspectul filantropic de întrajutorare a bătrânilor fără nici un ajutor la nivelul fiecărei parohii.     Printre altele Părintele a arătat importanţa Parohiei ca factor de coagulare între credincioşi . Părintele a scos în evidenţă faptul că,, la nivel de Parohie, Biserica vine în sprijinul tuturor celor aflaţi în suferinţă, organizând periodic colecte în acest sens,acţiuni de întrajutorare, implicându-se în viaţa Cetăţii ( Exemplul cel mai recent: Campania de donare de sânge)”.

Ziua s-a încheiat cu o agapă  frăţească, urmând ca Preoţii din Cercul Misionar Nr. 2 Radna, alături de celelalte Cercuri din cuprinsul Protoieriei Lipova, să se întâlnească în 12 martie  2015 la Mănăstirea Feredeu.

Preot Cosmin Balint

IMG_0064