Parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad

 Arhiepiscopia Aradului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, a semnat un Protocol de colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad. Partenerii vor organiza în conlucrare, în perioada 2015-2016, o serie de manifestări şi proiecte cultural-artistice şi social-educative, după cum urmează:

  1. Realizarea de manifestări social-educative cu prilejul Zilei Poliţiei Române, de Buna Vestire, 25 martie. Prin intermediul Biroului de Informare şi Relaţii Publice şi a Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad, cu ocazia Zilei Porţilor deschise, un grup de copii, din diferite parohii arădene, va fi primit la sediul Inspectoratului.
  2. Proiectul Familia creştină astăzi, manifestare spirituală şi social-educativă anuală de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Aradului. Evenimentul va avea loc în data 26-27 iunie la Utviniş. În cadrul acestor activităţi vor participa şi poliţişti care vor dezbate împreună cu participanţii, diferite teme cu caracter preventiv ( infracţionalitatea domestică, prevenirea infracţiunilor de abandon de familie, etc).

  • Tabăra spirituală de tineret, Biserica este o îmbrăţişare, de la Moneasa, între 20-25 iulie, iar în cadrul acestor activităţi, poliţiştii vor fi invitaţi să expună tinerilor participanţi diferite teme : prevenirea infracţiunilor comise prin reţeaua internet, prevenirea şi consecinţele consumului de substanţe halucinogene, infracţionalitatea juvenilă, prevenirea furturilor, precum şi informare privind regulile de circulaţie şi adoptarea unei conduite rutieră.
  1. Reuniunea tineretului ortodox din Arhiepiscopia Aradului, manifestare spirituală şi cultural-artistică anuală, între 11-12 septembrie la Covăsânţ, la care reprezentanţii Poliţiei vor prezenta participanţilor date despre  agresiunile în care tinerii  pot fi victime sau infractori, despre prevenirea şi consecinţele dependenţei şi a consumului de droguri, despre plecările de la domiciliu ale tinerilor, urmare a neînţelegerilor din familie, 

Toate aceste manifestări, proiecte şi acţiuni se vor realiza în vederea promovării valorilor culturale, artistice, sociale şi filantropice creştine, în anul Pastoraţiei în parohii şi mănăstiri.

Arhim. Teofan Mada, Vicar-administrativ, coordonator de proiect