Concert dedicat Sfintelor Paști la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

            În duminica a V-a a Postului Mare – a Cuvioasei Maria Egipteanca, la Catedrala Arhiepiscopală din Arad a avut loc un concert cu tematică pascală, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei.

După îndătinata slujbă a Vecerniei, la care a participat un număr impresionant de credincioşi, Corala Catedralei Arhiepiscopale, condusă de diac. Laviniu Morariu a oferit celor prezenţi un bogat repertoriu de cântări specifice Postului Mare dar şi Învierii Domnului. Piese precum Cămara Ta, Mântuitorul meu, glas 3 – de Nicolae Lungu, Miluieşte-mă, Dumnezeule – de Gheorghe Cucu, Spune-mi mie, Doamne, sfârşitul meu – de Ioan Lipovan, Acestea zice Domnul – de Sabin Drăgoi, Doamne Iisuse Hristoase, colind de Florii – de Gheorghe Cucu, Ziua Învierii şi Hristos a înviat au încântat duhovniceşte numeroasa asistenţă. Aceste piese au fost completate de Luminânda Învierii, Doamne, auzi glasul meu, Cruce Sfântă părăsită – de Iosif Fiţ, Crucii Tale şi Concertul nr. 1 de Gavriil Musicescu.

Pr.prof.univ.dr. Mircea Cricovean, prezentatorul evenimentului, a reliefat în alese cuvinte importanţa liturgică şi patristică a pieselor intonate.

La finalul concertului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei a adus cuvenitele aprecieri activităţii corale în catedrală mulţumind pentru strădania de înfrumuseţare a slujbelor de aici, iar acum pentru interpretarea cântărilor celor mai alese ale Postului Paştelui şi Învierii; toate acestea cu o competenţă deosebită  din partea dirijoorului diac. Laviniu Morariu şi a membrilor corului.

Diac. Alexandru Tiulea  

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????