Duminica Ortodoxiei la Arad

În prima duminică din Postul mare, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a poposit în mijlocul credincioşilor de la Catedrala arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad, unde a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de soborul preoţilor şi diaconilor slujitori.

La Sfânta Liturghie au participat numeroşi credincioşi, foarte mulţi dintre aceştia împărtăşindu-se cu Sfintele Taine. În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Simion Mladin a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei.

În cadrul slujbei, în cuvântul de învăţătură cu tema ,,Icoana vieţii creştine”, în legătură cu textele scripturistice ale zilei şi cu Pastorala Sfântului Sinod pentru Duminica Ortodoxiei, chiriarhul arădean a arătat modul în care credinciosul trebuie să facă din propria viaţă o adevărată icoană pilduitoare pentru semeni. Dreapta învăţătură este călăuză pentru adevărata trăire religioasă spre desăvârşire. De asemenea, în legătură cu Pastorala Sfântului Sinod, Înaltpreasfinţia sa a spus că şcoala se valorifică în viaţă şi pentru binele obştesc.

Protos. Iustin Popovici

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????