Bucuria de a dărui (acţiune ASCOR)

Nu există nicio bucurie sufletească mai mare decât aceea de a ajuta o persoană, atunci când aceasta are nevoie, fie că vorbim despre un dar material sau o sfătuire duhovnicească.

Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România (A.S.C.O.R), filiala Arad, a organizat marți, 31 martie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, conferința cu titlul „Urcuș duhovnicesc”, la sfârșitul căreia a avut loc o strângere de fonduri pentru un caz social. Mânați fiind și de îndemnul la milostenie al invitatului conferinței, Preasfințitul Părinte Siluan Mănuilă, episcopul ortodox român din Ungaria, persoanele prezente la manifestare au contribuit la această colectă, fiecare după posibilități.

Acțiunea a fost demarată pentru a ajuta un bărbat, căruia i-a murit soția în urmă cu două luni, bolnavă fiind de leucemie, acestuia rămânându-i în îngrijire 7 copii, cu vârste între 3 și 9 ani. Această familie provine din județul Sălaj, dar a locuit o bună bucată de timp în satul Dorobanți, județul Arad. Din nefericire, în ultima perioadă ei au locuit într-un garaj, fiind dați afară din casa în care locuiau în chirie. Pentru a nu petrece sărbătorile care se apropie în această situație, ei au avut nevoie de suma de 350 lei pentru a se muta cu toate bunurile rămase înapoi în Sălaj, unde o rudă apropiată le-a oferit o casă cu două camere, iar preotul paroh i-a oferit bărbatului un loc de muncă.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, în urma colectei s-a strâns suma de 370 lei, la care s-au adăugat alte fonduri din bugetul A.S.C.O.R, astfel suma totală înmânată bărbatului la o zi după conferință a fost de 450 lei.

Dumnezeu să aibă în pază și mai departe această familie năpăstuită, iar celor care au făcut milostenie cu ei să le înmulțească darul și să le binecuvinteze sufletele

Marius Lăscoiu-Martin,

președinte A.S.C.O.R, filiala Arad

20150401_144624