Cerc pastoral – misionar în parohia Țipari

Parohia Țipari din protopopiatul Arad, a găzduit duminică, 26.04.2015, întrunirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, aceasta fiind a doua întâlnire din acest an.

Întrunirea a debutat la ora 1800, în biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, săvârşită de cei 11 preoţi prezenţi.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Pavel Ioan de la Parohia Sintea-Mare, care, pornind de la Evanghelia Duminicii a III-a după Paști sau Duminica Mironosițelor, a expus rolul acestora în răspândirea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, ele fiind primele vestitoare ale Învierii. De asemenea, s-a subliniat însemnătatea bucuriei în viziunea Sfinților Părinți ai Bisericii, arătând că bucuria este de mai multe feluri, iar cea mai importată este bucuria sfântă de care s-au împărtășit și femeile mironosițe din textul Evangheliei care s-a citit în această duminică. Totodată, părintele a amintit și de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, prăznuit pe 23 aprilie, sărbătoare cu o însemnătate deosebită pentru credincioșii din această parohie, întrucât acesta este ocrotitorul Bisericii din Țipari.

În continuare, părintele paroh Oprea Mihai a susţinut referatele cu temele: ,,Temeiurile teologice ale misiunii creștine”, ,,Sfântul Ioan Gură de Aur – modelul predicatorului creștin”, ,,Particularități ale perioadei Penticostarului”, lucrări care au fost dezbătute de preoții participanți. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Următoarea întâlnire a Cercului pastoral-misionar Chișineu-Criș va avea loc în data de 24 mai în Parohia Chișineu-Criș I.

ne-a transmis Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

DSCN3728 DSCN3732 DSCN3735