CERC PASTORAL MISIONAR PAROHIA ANDREI ŞAGUNA  

Marţi, în săptămâna  a doua după Învierea Domnului, Parohia Andrei Şaguna, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la parohia Sântana I.

Întâlnirea a început la ora 18, în biserica parohială, prin oficierea Vecerniei, săvârșită de un sobor de 8 preoți.

Referatul principal a fost susţinut de părintele Ioan Crainic, de la Parohia Sântana II, care a vorbit despre importanţa Tainei Spovedaniei în viaţa parohiei şi despre realităţile pe care le întâlneşte preotul în viaţa fiecărui credincios. În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei legată de Sf. Spovedanie, prin prezentarea situaţiilor inedite pe care le-au întâlnit în parohiile lor.

Preotul paroh Adrian Mariş, prin alese cuvinte şi cu multă bucurie a mulţumit preoţilor din vecinătate pentru participarea la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte, întâlnirea fiind un bun prilej prin care preoţii au putut să-şi împărtăşească, din propria experienţă pastorală, situaţiile deosebite avute în legătură cu Taina Spovedaniei, de-a lungul unei pastoraţii bogate şi îndelungate.

Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească

Diac. Adrian Crainic

DSCN0505