De sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi ai catedralei. La slujbă au participat sute de credincioși, mulți dintre ei s-au spovedit și s-au împărtășit cu Trupul şi Sângele lui Hristos.
În cuvântul de învățătură sub titlul ,,Unitatea sărbătorilor creştine”, şi potrivit citirilor de praznic (Filip. 4; Ioan 12), Chiriarhul caută să arate mănunchiul de flori neveştejite care sunt simboluri ale frumuseţilor vieţii spirituale încurajând şi unitatea familiei creştine în timp şi spaţiu, adică părinţii şi copiii de totdeauna şi pretutindeni. În ochii credincioşilor ce ascultă imnele Bisericii, care adâncesc învăţăturile de credinţă, se vede legătura dintre Sfintele Paşti şi Crăciun, mai ales prin prisma celor mici, la care se referă şi participarea la marile praznice, cum înţelegem din colindele sărbătorilor amintite sau troparul Intrării Domnului în Ierusalim. Această referinţă cere şi comuniunea tuturor cu Dumnezeu la care trebuie să năzuiască adevăratul creştin, a amintit Înaltpreasfinţia Sa.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corul Catedralei Arhiepiscopale din Arad, condus de către diac. Laviniu Morariu.
În seara zilei, Înaltpreasfinţia Sa a participat la Denia de la Catedrala veche din Arad, iar după aceasta a avut loc concertul Corului mixt ,,Armonia”, al Catedralei Vechi, dirijat de maestrul Ovidiu Boar. Acesta a susţinut un tradiţional concert de Paşti, cu un repertoriu de cântece specifice perioadei premergătoare Sărbătorii Învierii Domnului. Prezentarea pieselor a fpst făcută de Părintele prof. dr. Ioan Tulcan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad.
Formaţiunea corală a împlinit 96 de ani de existenţă neîntreruptă şi numără astăzi în jur de 40 de membri. Este una dintre formaţiunile corale de muzică eclesială apreciate în această parte a ţării.
Corul Armonia a luat fiinţă în preajma Marii Uniri de la 1918, aducându-şi contribuţia la înfiinţarea şi promovarea lui cele mai luminate minţi ale oraşului, care erau în acelaşi timp fii ai Bisericii Ortodoxe.
În fruntea acestui cor, ca dirijori s-au perindat de-a lungul timpului personalităţi de mare valoare: Atanasie Lipovan, Ioan Lipovan, Pr. Ioan Şerb, Doru Şerban, Gheorghe Fluieraş. Din 1997 şi până în prezent dirijorul corului este maestrul Ovidiu Boar.
Corul arădean a avut o activitate de amploare naţională cu prilejul instalării în scaunul episcopal de la Arad a vrednicilor episcopi, începând cu Dr. Grigorie Comşa (1925-1935), Dr. Andrei Magieru (1936-1961), Dr. Nicolae Corneanu (1961-1962), Teoctist Arăpaşu (1962-1973), Dr. Visarion Aştileanu (1973-1984) şi desigur cu începutul păstoririi actualului Întâistătător al Eparhiei Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu.
În încheierea programului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei a adresat felicitări şi mulţumiri membrilor corului şi conducătorului lor pentru munca depusă şi măiestria interpretării, precum şi credincioşilor care au găsit răgazul de a lua parte la concert.
Protos. dr. Iustin Popovici