Faza eparhială  a concursului „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” în Arhiepiscopia Aradului

Miercuri, 29 aprilie, a avut loc la Centrul eparhial din Arad, evaluarea miniproiectelor desfășurate la nivelul Arhiepiscopiei Aradului, în cadrul concursului național „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, derulat de Patriarhia Română prin Sectorul Teologic-Educațional. Cu binecuvântarea Înaltreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, comisia de jurizare a evaluat primele trei proiecte câștigătoare de la nivelul fiecărui protopopiat al eparhiei, în total fiind jurizate 12 proiecte implementate în tot atâtea parohii.

Comisia a fost compusă din: protos.dr. Iustin Popovici, consilier cultural, pr. Gabriel-Cosmin Mariş, consilier social  și prof.dr. Marcel Tang – profesor de religie la Colegiul Naţional ,,Preparandia – Dimitrie Ţichindeal”, din Arad.

În urma analizei dosarelor depuse și a prezentărilor în format electronic, comisia a declarat câștigător proiectul „Nu eşti singur!”, implementat în cadrul Centrului Cultural-Pastoral ,,Sf. Ierarh Nicolae”, din Parohia Ortodoxă Română Arad-Bujac,Prot. Arad, proiect coordonat de preotul paroh dr. Vasile Pop. Miniproiectul ,,Nu eşti singur!” este alcătuit dintr-o echipă de 14 copii din cadrul grupelor de cateheză ,,Hristos împărtăşit copiilor”, care desfăşoară în mod constant activităţi educaţionale, catehetice, culturale şi caritativ-sociale la Centrul Cultural Pastoral al parohiei. Scopul proiectului a fost de a aduce o rază de bucurie, mângâiere şi credinţă lucrătoare prin iubire în viaţa şi activitatea cotidiană a copiilor de la Centrul de Plasament Oituz, din mun. Arad, copii singuri, abandonaţi sau în situaţii speciale.

Pe locul al doilea s-a clasat proiectul „Dar din dar se face rai”, desfășurat în Parohia ,,Înălţarea Sfintei Cruci” Moţiori, Prot. Ineu, de către grupul catehetic, coordonat de pr. Ciprian-Petru Sălăvăstru, prin care s-a urmărit sprijinirea mai ales a persoanelor nevoiaşe care provin din Complexul Servicii Sociale Ineu.

Pe cel de-al treilea loc s-a clasat Parohia ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Chesinţ, Prot. Lipova, prin proiectul ,,Bucuria de a dărui”, coordonat de pr. Florin Ardeuan.

Proiectul câștigător va reprezenta Arhiepiscopia Aradului la faza națională, la care, delegați ai parohiei câștigătoare, vor fi prezenți la București în data de 21 mai 2015, la hramul Catedralei Patriarhale și premiați de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. La fel ca și în celelalte eparhii, în Arhiepiscopia Aradului, concursul s-a derulat în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, fiind implicați un număr de aproximativ 400 de copii de pe întreg cuprinsul județului Arad.

11166048_435484656633144_316639831_n 11216027_435484649966478_2061700600_n

 

 

proiecte