Proiectul social-pastoral “Dăruim cu inimă curată” în parohia Gurahonț

“Milostenia este ca o sămânță.O sămânță bună poate da rod bun, însutit, fă ca și sămânța milosteniei tale să fie aleasă, să o dai cu inimă bună, curată și milostivă”(Sfântul Ioan de Kronstadt).

Aflându-ne în anul omagial închinat misiunii parohiei, în parohia Ortodoxă Gurahonț s-a desfășurat duminică și luni acțiunea social caritabilă “Dăruim cu inimă curată”.

În cadrul proiectului “Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, o parte din elevii aparținători proiectului “Alege Școala” și elevii din grupul de cateheză a parohiei, din cadrul proiectului “Hristos împărtăşit copiilor”, au hotărât ca premiile obținute  la concursul de bătut toaca “Cântecul care te cheamă la rugăciune” organizat de Biserica Ortodoxă Gurahonț în parteneriat cu Liceul “Ioan Buteanu” din Gurahonț să fie transformate în ajutoare pentru masa de Paști la mai multe familii nevoiașe cu mai mulți copii.În acest sens au fost susținuți și de preotul paroh Moț Crăciun Dorel. Astfel duminică de praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, elevii au primit Sfânta Împărtașanie “Gustând și văzând cât de bun este Domnul”, luni a fost rândul lor să împărtășească din dragostea și bunătatea inimilor lor curate.Ei au fost însoțiți de preotul paroh la casele familiilor nevoiașe, oferindu-le acestora alimente pentru masa de Paști.Iar în cazul credincioasei Banici Estera bolnavă grav, ea a primit pe lângă ajutoare și  bani pentru medicamente necesare pentru o lună.

Scopul mini proiectului “Dăruim cu inimă curată” a avut un caracter dublu, în primul rând a avut un caracter educativ de sensibilizare a elevilor și a altor credincioși față de familiile nevoiașe, având ca fundament iubirea față de aproapele.

În al doilea rând acțiunea a avut un scop filantropic de a ajuta familiile sărace din munca elevilor, care au fost bucuroși să facă aceasta.După încheierea acțiunii, elevii au cerut preotului paroh de a participa și în alte rânduri la acțiuni de genul acesta.

Preot Iconom stavrofor Moţ Crăciun -Dorel

2 4 6 7 8