CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA CHIER, PROTOPOPIATUL INEU

         Duminică, 17.05.2015, a avut loc la Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului, din parohia Chier, Protopopiatul Ineu, un eveniment duhovnicesc special cu ocazia întrunirii preoților din cercul pastoral- misionar Târnova, condus, din încredințarea Înalt Prea Sfințitului Arhiepiscop Timotei, de către P. C. Părinte Teodor Păiușan de la parohia Târnova.

Întrunirea cercului pastoral-misionar a început la orele 16:00 prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, unde a slujit un sobor format din 11 preoți, în frunte cu P. O. Părinte Protopop Adrian Zaha. La finalul slujbei părintele protopop Adrian Zaha a rostit un cuvânt de învățătură credincioșilor în legătură cu vindecarea orbului din naștere, Evanghelie citită la Sfânta Liturghie, despre mărturisirea lui Hristos fără rușine și fără teamă, într-o societate care astăzi este aproape mereu potrivnică Bisericii. Apoi părintele paroh Voicu Ivănuț a mulțumit tuturor preoților și credincioșilor prezenți la Sfântul Maslu.

După sâvârșirea Tainei, preoții s-au adunat la casa parohială unde părintele protopop Adrian Zaha a susținut, în conformitate cu tematica anului omagial, referatul cu tema: „Importanța cetății și a satului în constituirea Parohiei Ortodoxe Române (factori religioși, etnografici, sociologici, culturali, economici)”. În prezentarea referatului, părintele referent a scos în evidență faptul că în procesul de constituire a parohiei, un rol important l-au avut cetatea și satul românesc, în propovăduirea sa având ca principiu chemarea la Hristos. Sfântul Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, comemorat în anul acesta în mod deosebit, ne îndeamnă să cultivăm legătura păcii, unirea dragostei întreolaltă, ferirea de jigniri aduse asupra semenilor, cinstirea deopotrivă și a celor mici și a celor mai mari ca noi, spre unitatea parohiei.

Preoții au purtat, apoi, o serie de discuții asupra temei expuse.

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească, părintele paroh Voicu Ivănuț exprimându-și încă o dată bucuria întrunirii cercului preoțesc din zonă în comunitatea parohială din Chier.

 Pr. Gabriel Streulea, Parohia Șilindia

WP_20150517_004 WP_20150517_008