Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” a organizat Zilele Academice Arădene – 25 de ani de istorie instituțională

Manifestările științifice organizate de Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad cu ocazia celor 25 de ani de existență, în cadrul Zilelor Academice Arădene – ediția a XXV-a, în perioada 13-17 mai 2015, au cuprins peste 680 de lucrări științifice ale studenților și cadrelor didactice, întâlnirea Asociației Absolvenților ALUMNI-UVVG, întreceri sportive, dar și un dineu de gală, desfășurat la Palatul Cultural.

La deschiderea festivă din 14 mai 2015, între personalităţile care au luat cuvântul, precum şi la celelalte momente, fiind şi ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

Dineul de gală a fost prezidat de prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” și prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector fondator – președintele Universității, în prezența autorităților locale și centrale.

Guvernul României a fost reprezentat de Florentina Horgea – subprefect, absolventă ALUMNI – UVVG, iar Administrația Prezidențială de consilierul de stat Gheorghe Angelescu, care a transmis mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis.

Manifestările dedicate celor 25 de ani de istorie instituțională a Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” au continuat, vineri 15.05.2015, cu un TE Deum oficiat de IPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, la monumentul marelui corifeu al Unirii, Vasile Goldiş, patronul spiritual al Universităţii care îi poartă numele.

După aceasta, ÎPS Sa a participat la evenimentul cultural dedicat Societății Culturale ,,Asociația Națională Arădeană pentru Cultura Poporului Român ASTRA ARADEANA 1863″, care a avut loc în Sala ,,Regele Ferdinand” din cadrul Primăriei Arad.

Noua ASTRA ARĂDEANĂ, Societatea Culturală „Asociația Națională Arădeană pentru Cultura Poporului Român”, renăscută la 15 mai 2014, la Arad, datorită membrilor fondatori: prof. univ. dr. Aurel Ardelean – președinte; IPS dr. Timotei Seviciu – Arhiepiscop al Aradului, președinte de onoare; ing. Gheorghe Falcă, primarul Aradului, dr. Dorel Sinaci, secretar executiv; dr. Ioan Traia – membru în Consiliul director, are ca scop principal promovarea culturii naționale prin reluarea tradiției Asociației Naționale Arădene pentru cultura poporului român, înființată în anul 1863 la Arad.

Deschiderea științifică a Zilelor Academice Arădene, ediţia a XXV-a, s-a desfășurat în Aula ,,Magna Universitaria” din Campusul Universitar ,,Vasile Goldiş”, unde delegațiile Universităților din România și străinătate au transmis mesaje de felicitare, cu prilejul celebrării a 25 de ani de existenţă a Universităţii de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad.

Invitat la festivităţi, Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL, doctor honoris causa al Universităţii de Vest ,,Vasile Goldiş” din Arad, a încredinţat pe Părintele prof.univ.dr. Ioan Tulcan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea”, din cadrul Universităţii ,,Aurel Vlaicu” din Arad, să transmită binecuvântarea şi salutul Sfintei Patriarhii. ,,Preafericirea Sa apreciază eforturile întreprinse de UVVG, adresând totodată cuvânt de felicitare şi binecuvântare conducerii Universităţii şi tuturor cadrelor didactice ale acesteia. De asemenea, Preaferitul Părinte Patriarh Daniel urează succes deplin şi ajutor de la Dumnezeu pentru realizările viitoare ale acestei Universităţi”, a transmis părintele decan.

ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a acordat un act de apreciere UVVG şi în mod special prof.univ.dr. Aurel Ardelean, preşedintele şi rectorul fondator al acestei Universităţi, pentru realizările obţinute pe plan cultural şi spiritual în calitate de membru al Adunării Eparhiale. La rândul său, domnul preşedinte Aurel Ardelean, a oferit ÎPS Sale Medalia comemorativă de aur, la 25 de ani de la înfiinţarea UVVG, pentru contribuţia promovării unităţii dintre Biserică şi Şcoală.

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG, a subliniat că ,,împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a constituit, pentru Senatul Universitar şi comunitatea academică, un plăcut prilej de a aduce un emoţionant omagiu tuturor celor care, în mod direct sau indirect, au contribuit la dezvoltarea Universităţii. Toate realizările Universităţii, din cei 25 de ani de existenţă, poartă amprenta comunităţii academice, al ALUMNI-lor şi, nu în ultimul rând, al autorităţilor publice locale”.

,,În cei 25 de ani de existenţă, Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiş” din Arad a devenit o importantă instituţie de învăţământ superior privat şi de larg interes în sfera publică din România, dar şi o comuniune academică, ştiinţifică, multiculturală, multilingvă şi spirituală, în cadrul căreia se împletesc zilnic activităţile de creaţie, de predare, învăţare, inovare şi comunicare interactivă. Nu putem omite sprijinul consistent acordat de autorităţile publice locale, de Arhiepiscopia Aradului, Academia Română, Academia de Ştiinţe Medicale, Academia Oamenilor de Ştiinţă, de numeroase instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din ţară şi străinătate, cu care am cooperat în aceste decenii, şi nu în ultimul rând, de organizaţiile academice internaţionale cu care am colaborat, cărora le aduc, cu reverenţă, mulţumiri din partea conducerii Universităţii şi a întregii comunităţi academice”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad.

ok1 (1)-495x284 uvvg_25ani_2