Conferinţă Preoţească de primăvară în Protopopiatul Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în perioada 11-14 mai 2015, au loc în Arhiepiscopia Aradului, conferinţele preoţeşti de primăvară. Luni, 11 mai 2015, a avut loc întâlnirea preoţilor din Protopopiatul Arad. Conferinţa a debutat cu slujba de Te-Deum, oficiată în Catedrala Veche din Arad, iar lucrările s-au desfăşurat în Aula Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei, însoţit de Protos. Dr. Iustin Popovici, Consilier cultural şi de Pr. Gabriel Mariş, Consilier social din cadrul Centrului eparhial.

În deschidere, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre misiunea preotului în sânul comunității pe care o păstorește și a punctat actualitatea temei alese de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru acest an, cu privire la misiunea parohiei și a mănăstirii azi. De asemenea, Chiriarhul arădean a mai subliniat în cuvântul său raportul care trebuie să existe între parohie şi mănăstire, pentru o bună colaborare.

Tema conferinţei a fost: „Misiunea Parohiei şi a Mănăstirii azi”, avându-l ca referent principal pe Pr. dr. Vasile Pop, Parohia Arad-Bujac, iar coreferenţi au fost Pr. dr. Filip Albu, Parohia Arad-Şega II şi Pr. Tudor Budeanu, Parohia Macea II.

La finalul conferinţei au fost puse în discuţie o serie de probleme pastoral-misionare precum şi administrativ-canonice.

Diac. Paul-Sebastian Orădan

poz-â 2 poz-â 4