Sfinţire de lucrări în Parohia Bocsig

În Duminica a V-a după Paşti (a Samarinencii), Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost întâmpinat de către părintele Adrian Zaha, protopopul Ineului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în mijlocul credincioşilor din Parohia Ortodoxă Română Bocsig, Protopopiatul Ineu.

Cu acest prilej Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat și a sfințit: noua Catapeteasmă a bisericii, nouă casă parohială și multe alte lucrări de renovare ce s-au efectuat la biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, păstorită de preotul Bogdan Oneț, după care a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească.

În cuvântul de învăţătură, pus sub titlul ,,Înălţimea lucrării creştine”, pe baza pericopelor duminicii (Fapte 11; Ioan 4), Chiriarhul a tratat tematica anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii, cu exemplul a însăşi vieţii parohiei cercetate, prin munca şi realizările ei pe toate planurile de valorificare, înţelegând duhovnicesc şi gospodăresc, mai ales că apostolul duminicii se referă la numirea de creştin, iar Evanghelia la asigurarea unui adevărat seceriş spiritual în sensul de întreaga arie a Bisericii.

Părintele paroh a reuşit în cei trei ani de pastorație să finalizeze lucrările la noua casă parohială, la turnul bisericii, la pardoseala de marmură şi multe alte lucrări din interiorul și exteriorul bisericii, fapt pentru care, Înaltpreasfinţia Sa, l-a hirotesit întru iconom.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh a mulţumit chiriarhului pentru purtarea de grijă şi dragostea părintească pe care a arătat-o de-a lungul anilor faţă de familia lui, faţă de credincioşii acestei parohii precum şi pentru distincţia acordată, oferindu-i in semn de apreciere două ornamente pentru dicher și tricher, brodate cu blazonul Arhiepiscopiei Aradului.

De asemenea, preotul paroh a mulţumit tuturor credinciosilor prezenţi pentru dragostea, jertfelnicia şi pentru ostenelile suportate de-a lungul timpului pentru a fi împreună la această sărbătoare a parohiei.

La ceas de seară, Înaltpreasfinţia Sa a poposit în Parohia Bocsig Cartier, păstorită de părintele paroh Răzvan Trip, unde a săvârşit slujba Vecerniei.

La final, Chiriarhul a adresat un cuvânt de îndemn pentru cei care alcătuiesc parohia de curând înfiinţată şi cu un preot nou numit, având în vedere învăţătura pericopelor Duminicii Samarinencei, despre harul lui Dumnezeu care ajută la împlinirea celor dorite spre propăşire duhovnicească.

Protos. Iustin Popovici

IMG_3189 IMG_3209