Festivitate de premiere a elevilor arădeni la olimpiada naţională

Marţi, 26 mai 2015, începând cu ora 17.30, în sala festivă a Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad, a avut loc ,,Festivitatea de recunoaştere a meritelor olimpicilor naţionali pe discipline din judeţul Arad”, precedată de o conferință de presă. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Arad, cu sprijinul moral și material al Consiliului Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad, și cu aportul sponsorilor  S.C. GOALAPACK Nădab SRL și GRAFIT SRL.

Festivitatea a fost deschisă de un moment artistic – feerie muzicală după povestea Capra cu trei iezi, aranjament muzical: prof. Dor Niculescu. Acompaniament: cvintetul Liceului de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, realizat de elevi de la secția ARTA ACTORULUI și corul PRICHINDELUL condus de doamna prof. Corina Teuca.

La festivitate a participat Înaltpreasfințitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, care i-a felicitat pe tinerii olimpici şi pe dascălii lor pentru rezultatele obţinute la nivel naţional, tineri care fac cinste eparhiei  arădene; președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu; viceprimar Levente Bognar; rectorul Universității „Aurel Vlaicu” Arad, prof.univ.dr. Ramona Lile; prorectorul Universității „Vasile Goldiş” Arad prof.univ.dr. Cristian Haiduc; reprezentantul sponsorilor, manager Aniela Mladin. Au fost prezenți toți inspectorii școlari, în frunte cu inspectorul școlar general, prof. Claudius Mladin, inspectorul școlar general adj., prof. Lucia Curta, inspectorul școlar general adjunct, prof. Nicolae Pellegrini.

Cei mai importanți însă au fost sărbătoriții – elevii și profesorii coordonatori – care au obținut premii I, II, III, mențiuni și premii speciale la olimpiadele și concursurile naționale pe discipline. Au fost recunoscute și au primit certificat de excelență 15 premii I obținute la nivel național, 12 premii II, 11 premii III, 3 medalii de argint, 2 medalii de bronz, 17 mențiuni, 5 mențiuni speciale, 27 de alte premii.

Dar, şi mai concret, le-au fost recompensate meritele (atât elevilor cât şi profesorilor care i-au pregătit) cu diplome („Certificat de excelenţă”) şi premii în bani (chiar dacă mai mult simbolice: premiul I – 250 lei, premiul II – 200 lei, premiul III – 150 lei, menţiune MECS – 100 lei)

Au fost premiaţi 190 de elevi pentru un bilanţ de: 19 premii I individuale, 1 premiu I cu echipa, 13 premii II individuale, 1 premiu II cu echipa, 16 premii III individuale, 2 premii III cu echipa, 32 menţiuni individuale, 4 menţiuni cu echipa.

Topul liceelor

Pe primele trei locuri în topul liceelor arădene cu cel mai mare număr de premii obţinute la olimpiadele naţionale pe discipline şcolare se află: Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” şi Colegiul „Preparandia Dimitrie Ţichindeal”.

Invitații au subliniat în cuvântul lor că elevii și profesorii olimpici ne-au făcut cinste, demonstrând că în Arad școala este performantă, cu elevi bine pregătiți și profesori de vocație.

2 Image_54 Image_60 Image_75