Întâlnire cu profesorii de Religie din Protopopiatul Lipova

Marţi, 13 mai 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, la iniţiativa Pr. Ioan Jidoi, Protopopul Lipovei, profesorii de Religie de pe raza Protopopiatului Lipova, coordonaţi de Prof. Guleş Nicolae, s-au întâlnit în sala de şedinţe a Protopopiatului.

Întrunirea a fost prezidată de Protos. Iustin Popovici, Consilier cultural la Centrul Eparhial şi delegat al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei.

Scopul întâlnirii, în contextul ,, anului 2015, an omagial al misiunii parohiei şi al mănăstirii în viaţa credincioşilor” ,a fost acela de a căuta soluţii comune pentru o mai bună colaborare a profesorului de Religie cu preotul paroh şi implicit eficientizarea orei de Religie.

S-au expus problemele cu care se confruntă  profesorul de religie la clasă şi în Şcoală, identificându-se şi câteva soluţii pentru  buna colaborare între preot şi profesorul de religie cum ar fi: prezenţa profesorului de religie la Cercurile misionare lunare ale  preoţilor de pe raza unde acesta îşi desfăşoară activitatea.   Protos. Iustin Popovici a subliniat faptul că profesorul de religie poate convoca cu acel prilej una sau două din clasele la care predă în acea parohie pentru a se realiza mai mult apropierea dintre elev –profesorul de religie şi preotul paroh. De asemenea, părintele consilier a felicitat iniţiativa părintelui protopop şi a recomandat ca aceste întâlniri ar fi bine să aibă loc şi în celelalte protopopiate din cadrul Eparhiei arădene, acestea pe lângă seria consfătuirilor anuale care au loc la nivel judeţean. Tot în acest context, părintele consilier a îndemnat profesorii de religie să se implice mai intens în proiectele şi concursurile anuale propuse de Sfântul Sinod în contextul anilor omagiali şi comemorativi, precum şi în concursurile organizate la nivel local de Arhiepiscopia Aradului împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad.

Pr. Protopop Ioan Jidoi a anunţat că o întâlnire similară va avea loc şi cu profesorii de religie arondaţi Cercului profesorilor de Religie Pâncota.

Preot Cosmin Balint

1