Prezenţă arhierească la Cercul pastoral-misionar din Parohia Măderat

Duminică, 3 mai 2015,  credincioșii parohiei Măderat, Protopopiatul Lipova au trăit momente de înălțare sufletească, pentru că în mijlocul lor s-a aflat Înaltpreasfințitul Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului și preotul Jidoi Ioan, Protopopul Lipovei. Înaltpreasfințitul  a asistat la Taina Sfântului Maslu oficiată cu prilejul întrunirii Cercului pastoral-misionar Șiria. Referatul cu tema  ,,Mijloace pastorale, misionare, educaționale și sociale pentru transmiterea dreptei credințe în rândul tinerilor” a fost susținut de către preotul paroh Mercea Nelu de la Măderat, unde a făcut referiri la modul, în care fiecare părinte trebuie să fie responsabil și să devină un model spiritual, pentru că se cunoaște, că primul model spiritual pentru copil este părintele.

După susținerea referatului, Înaltpreasfințitul Timotei Seviciu a rostit cuvântul de învățătură cu trimitere specială la Duminica a 4-a după Paști sau Duminica Slăbănogului. Înaltpreasfințitul Timotei Seviciu a evidențiat credința slăbănogului dar și răbdarea sa, care la final au fost răsplătite de Hristos prin vindecare. De asemenea, Chiriarhul arădean a vorbit despre legătura dintre citirile slujbelor zilei şi cele ale Sfântului Maslu privind vindecarea sufletească şi trupească a credincioşilor, cu predilecţie pentru tineretul creştin, mai de cu seamă în anul omagial pe care-l parcurgem.

Preotul paroh Mercea Nelu a mulțumit Înaltpreasfințitului Timotei pentru grija părintească și pentru faptul, că a ales să vină în mijlocul credincioșilor parohiei Măderat.

Seara duhovnicească s-a încheiat cu o agapă frățească.

A transmis, preot Iulian Botezatu